boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Lifestyle huis, huis te klein, groter wordende kinderen, hoe vergroot je je huis, veranda aan huis, verasol

Published on september 15th, 2021 | by Colinda

0

Help, ons huis is te klein geworden!

Toen wij destijds ons jaren dertig woning kochten hebben wij eerlijk gezegd alleen gekeken naar de situatie van ons gezin op dat moment. Helemaal verblind door het mooie huis met super grote achtertuin waar ons kleine hummeltje ( toen 1 jaar) lekker in zou kunnen spelen. Dit was het perfecte huis voor ons. Nu, 19 jaar later met in totaal 3 kinderen die steeds groter en langer worden, wonen we nog steeds in ons heerlijke huis, alleen puilen we er letterlijk uit! Maar verhuizen willen we niet. 

Mijn huis is te klein geworden voor ons gezin

Natuurlijk kijk ik vaak op Funda om misschien dat ene nog beter passende huis te vinden, maar laten we eerlijk wezen. DIE PRIJZEN…. Wil ik een kamer extra dan betaal ik daar ook minimaal een ton extra voor en dan kan ik het hele huis nog opknappen ook. Dat gaat hem echt niet worden. Maar dat er een oplossing moet komen met onze steeds groter wordende kinderen is wel duidelijk!

Met deze tips vergroot je je huis

1. Ruim je huis eens echt goed op

Met een kind in huis heb je echt niet zoveel spullen als met inmiddels 3 kinderen en 19 jaar verder. Wat hebben we veel verzameld! Meer dan de helft kan weg, is kapot of doet het gewoon niet meer. De kasten puilen uit, om je kapot te schamen natuurlijk, maar waarschijnlijk heb jij hetzelfde. Ik heb het hele huis echt goed opgeruimd. Ik ben op zolder begonnen en heb alles weggegooid of weggegeven wat we de laatste 2 jaar niet meer gebruikt hebben. Wanneer je het hele huis goed opgeruimd hebt, geeft dat al zoveel meer ruimte. Schaf een paar goede opbergers en kasten aan en ga ook aan de slag!

2. Koop een ruimere bank

Vroeger pasten wij met onze kleine hummeltjes makkelijk met z’n allen op de bank. Vandaag de dag is mijn bank compleet overgenomen door drie pubers. Ik mag op het stoeltje in de hoek zitten… Tijd om een nieuwe bank te kopen waar we allemaal goed en lekker op kunnen zitten!

huis, huis te klein, groter wordende kinderen, hoe vergroot je je huis, veranda aan huis, veranda jaren dertig woning, aanbouw jaren dertig woning

3. Uitbreiding van je huis met een veranda

Bovenstaande tips hebben wij inmiddels al uitgevoerd en nu zijn we aan het kijken naar de ultieme oplossing: een veranda aan huis of veranda in de tuin. Bij ons aan het huis zouden wij een veranda kunnen plaatsen, zodat wij direct het huis vergroten. Ik zie ons al zitten aan een extra grote keukentafel met lekker veel stoelen en veel gezelligheid. En dan zetten we bij mooi weer de glazen schuifdeur open, zodat je het gevoel hebt dat je buiten leeft.

Of kiezen we toch voor een veranda in de tuin. Hier valt ook wat voor te zeggen, want dan heb je een aparte, extra ruimte waar je heerlijk rustig kunt zitten. Dus eigenlijk heb je dan een extra huisje in je tuin. Je kunt een veranda zelfs uitbreiden met zijwanden en voorwanden zodat alle zijkanten dicht worden gemaakt, dan ontstaat er een echte tuinkamer. 

Je hoort het al, we twijfelen nog omdat er zoveel keus is. Wij gaan ons eens goed laten voorlichten, maar dat er een veranda gaat komen is een ding wat zeker is. Zo kunnen we toch lekker blijven wonen én vergroten we ons huis. 

huis, huis te klein, groter wordende kinderen, hoe vergroot je je huis, veranda aan huis, veranda jaren dertig woning, aanbouw jaren dertig woning

LEES OOK:...

Comments are closed.

Back to Top ↑