Overweeg jij om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

4 december 2023

Als ondernemer moet je risico’s nemen om tot mooie resultaten te komen. Dat wil echter niet zeggen dat je alle risico’s ook maar moet aanvaarden. Sterker nog; het is heel verstandig om een goede afweging te maken van de risico’s die je wel kunt dragen en de risico’s die gewoon onnodig zijn. Er zijn namelijk tal van goede verzekeringen die het jou als ondernemer veel gemakkelijker kunnen maken. Een van deze verzekeringen is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wat deze verzekering precies inhoudt, waarom je hem zou moeten afsluiten en hoe je hem kunt uitbreiden, laten wij je in dit artikel zien.

Wat houdt deze verzekering in?

Als ondernemer heb je bepaalde verantwoordelijkheden. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat wanneer je bij een klant thuis werkt, je diens spullen niet beschadigt. Ondanks dat je de intentie niet hebt, kan het gebeuren dat je schade toebrengt aan de spullen van de klant. In dat geval kun je een beroep doen op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met deze polis kun je heel veel vormen van schade laten uitkeren door jouw verzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte ruit die door jouw nalatigheid ontstaan is. Lever jij producten aan jouw klanten? Dan ben jij degene die moet zorgen dat deze producten in goede staat bij je klant bezorgd worden. Gaat er eens iets mis? Dan kun je een beroep doen op je verzekering om de onkosten te laten vergoeden. Dat scheelt jou niet alleen geld, het maakt ook een goede indruk op jouw klant dat jij laat zien in staat te zijn om je problemen snel op te lossen. Zo zijn er tal van schadeposten die gedekt worden door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Kijk daarom even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om te zien wat allemaal gedekt wordt.

Een CAR-verzekering toevoegen

Heb jij een bedrijf dat mensen helpt bij het maken van constructies? Dan is het aan te raden om een CAR-verzekering toe te voegen. Met deze verzekering kun je fouten opvangen die je klant in de problemen hebben gebracht. Ook bij diefstal van bouwmaterialen, kun jij je verzekering benaderen met de vraag of zij de door jouw klant geleden schade willen uitkeren. Hierdoor laat je zien dat jij als ondernemer jouw werk serieus neemt. Bovendien kun je met deze verzekering jouw klant schadeloos stellen en dat is iets wat deze sterk zal waarderen. Fouten maken is niet erg, ze niet kunnen oplossen is een zonde in de wereld van de ondernemers.

Ook cybercriminaliteit is verzekerd

Wist je dat met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook cybercrime verzekerd is? Veel bedrijven zijn niet goed uitgerust tegen deze vorm van criminaliteit en dat maakt hen een geliefd doelwit van criminelen. Als ondernemer heb je de taak om te zorgen dat de gegevens van jouw klanten veilig zijn. Gaat er eens iets mis, dan kun je je verzekering aanspreken om de gevolgen van bijvoorbeeld een hack, tot een minimum te beperken. Kijk op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om je verzekeringen vandaag nog af te sluiten.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC06059.jpg

Boekreview – ACTIEGAST – Vakantie op de maan + winactie

Yeah we mochten weer een boekreview doen en deze keer van het boek ‘Actiegast – Vakantie op de maan’ van...
pexels-magda-ehlers-1337374

Dit zijn 4 leuke dingen om te doen voor wanneer je kind voor het eerst naar school gaat

Voor iedere ouder is het een spannend moment wanneer je kind voor het eerst naar school gaat. Er spoken verschillende...
34437_175048_st_sd-high

Filmtip! – Verschrikkelijke Ikke 4

Naar de bioscoop gaan blijft voor vele van jullie één van de favoriete uitjes om met de hele familie te...