Pannenkoeken maken voor je kinderfeestje

9 november 2021

Kinderfeestjes geven en organiseren? Inmiddels heb ik als moeder van drie jongens al zoveel feestjes gegeven dat ik er mijn hand niet meer voor omdraai. Maar wat zijn dan de leukste feestjes? Dat zijn dan toch de feestjes die thuis gegeven worden, waarbij de kids echt samen dingen ondernemen. En dat hoeven echt geen spectaculaire feestjes te zijn of feestjes die een heleboel geld kosten. 

Waar is dat feestje? Thuis natuurlijk!

Zoals ik al je al vertelde: de kinderfeestjes die je thuis organiseert eisen van jou wel wat voorbereiding en geduld, maar je zult zien dat alle feestgangers met een heel blij gezicht naar huis gaan na afloop. Want wat gaan we doen? De kids mogen zelf pannenkoeken bakken! 

speculaas banaan pannenkoeken, pannenkoeken kinderfeestje, bijzondere pannenkoeken, pannenkoeken maken, budget kinderfeestje, goedkoop kinderfeestje, kinderfeestje thuis

Laat ze hun eigen schort verven

Als pannenkoekenbakkers hebben de koks ook een eigen schort nodig. Misschien leuk om vooraf dit pannenkoeken kinderfeestje ieder kind een eigen schort te geven en ze deze te laten verven en kleuren met textielverf. Dit zelfgemaakte schort mogen de koks natuurlijk mee naar huis nemen na afloop van het pannenkoeken kinderfeestje.

Pannenkoeken kinderfeestje

Na het schilderen van de schorten hebben de kids vast trek gekregen in zelfgemaakte pannenkoeken. Tijd om aan de slag te gaan: de kids gaan zelf pannenkoeken bakken! En dan zo’n hele stapel, waar je de volgende dag eigenlijk ook nog van kunt eten. Natuurlijk kun je een kant-en-klare mix kopen, maar het is het lekkerder om het beslag voor de pannenkoeken zelf te maken. En het is helemaal niet moeilijk! Laat ze zelf hun pannenkoeken versieren met vers fruit, chocolade saus, hagelslag, jam en nog meer lekkers.


pannenkoeken kinderfeestje

Hoe houd je al die pannenkoeken warm?

Het leukst is om een hele stapel pannenkoeken tegelijk op tafel te serveren. Maar hoe houd je al die pannenkoeken warm? Vul een kookpan voor tweederden met water en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodat het water niet meer kookt, leg een groot bord op de pan en stapel daar de pannenkoeken op. Dek af met een tweede bord, de onderkant naar boven. Zo blijven ze lekker warm. 

Ook kun je ze in de ovenschaal warm houden in de oven op 50°C (boven- en onderwarmte), afgedekt met een vel aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen. 

havermout pannenkoeken, recept havermout pannenkoeken

Heb je nog pannenkoeken over? Vraag de ouders die de kinderen komen halen om nog even te blijven en een pannenkoekje mee te eten. Wel zo gezellig en de trotste koks kunnen hun kookkunsten direct laten proeven aan hun ouders. Wedden dat dit het leukste kinderfeestje in tijden is geweest?!

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

verjaardag vieren tijdens lockdown, dino feestje , kinderfeestje thuis, jongensfeest

Jarig tijdens de lockdown – hoe vier je toch een leuke verjaardag

Voor mij gevoel is de verjaardag van mijn dochter nog helemaal niet lang geleden. Ik vertelde in een blog op...
universtiteitsmuseum utrecht

Trek je labjas aan en kom expirimenteren

Wetenschap voor kinderen is niet saai, maar juist hartstikke leuk en spannend! Ontdek het in het Universiteitsmuseum in Utrecht, hét...
piratenpad1

Vrij spelen in de Speelpolders

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Kom dan lekker vrij spelen in de Speelpolders, een plek in...