Wat is een parka jas?

15 januari 2019

De parka is uitgevonden door de Amerikanen en is per definitie een jack voor buiten, dat over alle andere kleding wordt gedragen. Oorspronkelijk was de parka jas bedoeld om men te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. In principe is het dus een jas die aan de buitenzijde waterafstotend of waterdicht is, zodat wind en vocht niet binnen kunnen komen, en die meestal is voorzien van een warme voering als bescherming tegen de kou. Een parka jas voor jongen is dus een must in de herfst en wintermaanden!

Bekijk ook deze toffe jongensjassen >>

Parka jas jongen

Meestal hebben parka’s een capuchon, hoewel er tegenwoordig veel modellen zonder capuchon zijn, lichter van gewicht en geschikt voor in de stad. De klassieke parka jas jongen heeft een recht model met lange mouwen en een opstaande kraag. De zakken zijn opgestikt of voorzien van een klep en sommige modellen hebben binnenzakken.

bnosy jas, donkerblauwe jas jongen, parka jas , parka jas jongen

Deze jas is zo tof!

parka jas, parka jassen, jongensjassen, parka's, parkajassen, parka jas jongen, zomerjassen jongensEr zijn meerdere verschillen tussen een winterjas en een parka jas. Het ligt niet alleen aan de naam van de jas. Hieronder zullen we de verschillen op een rijtje zetten en uitleggen wat er belangrijk is om op te letten. Een winterjas wordt hier in de winter gebruikt om de kou van buiten tegen te gaan.

Verschillen parka jassen

Een winterjas bestaat uit verschillende onderdelen, de binnenlaag die je warm hoort te houden bestaat vaak uit schapenwol. Een parka jas jongen bestaat echter (oorspronkelijk) uit pels. Dit is tevens ook de betekenis van de naam Parka.

De capuchon

Een goed middel om je warm te houden is een goede kraag op je jas. Doordat deze je bescherming geeft tegen wind en winterse neerslag is dit een must have op je jas. Daarnaast is het van belang als het koud is om je oren en voorhoofd te beschermen tegen de kou. Hiervoor is juist je capuchon gemaakt.

Zakken

Ook is het handig om een aantal zakken in je jas te hebben zodat je hierin makkelijk dingen kunt bewaren zoals handschoenen. Door ze in de jas te doen raak je ze minder snel kwijt. Daarnaast is het handig om als je geen handschoenen bij je hebt je handen te beschermen tegen de kou. De meeste winterjassen hebben. De zakken zijn geplaatst op handige plekken in de jas zodat je er goed bij kunt.

Shop parka’s hier

De lengte van een parka jas

De parka jas is een stuk langer  dan de normale kinderjas. Hierdoor is het gedeelte bij de heupen ook beschermd tegen weer en wind en zul je het een stuk minder snel koud zal krijgen. De ideale jas dus!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Trendy kleding dat lekker zit? Dit zijn de trends!

Comfortabele kleding is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Mensen willen er niet alleen trendy uitzien, maar ook lekker kunnen...
apparel-1850804_1280

Top 5 exclusieve kinderkleding merken voor deze zomer

In de wereld van kindermode zijn er enkele merken die zich onderscheiden door hun kwaliteit, innovatie en stijl. Deze exclusieve...
boyslabel.com-2

Kinderen stappen modieus en betaalbaar door het leven: Tips voor het kopen van kinderschoenen

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, maar dat betekent niet dat je de bank moet breken...