Peuter slaapkamer styling & inspiratie; een ‘grote’ jongenskamer

5 januari 2021

En dan is er dat moment dat je moet toegeven dat je kleine mannetje echt niet meer in het ledikantje past. Wat is dat snel gegaan die periode van baby naar nu en wat is hij al groot (en toch ook weer klein). Het is tijd voor een grote peuter slaapkamer. De babyperiode (in ieder geval voor dit kind) laat je achter je en het is tijd voor een nieuwe fase. Maar hoe pak je dit aan? Hoe verander je de babykamer in een peuterkamer? 

Van baby- naar peuter slaapkamer

Je peuter is te groot voor een babykamer en dus wordt het tijd voor een echte peuter slaapkamer. Een grote stap voor je peuter. Maar wanneer ga je dit overstapmoment nemen?

Als je de babykamer niet nodig hebt voor een ander kind, kun je het ‘overstapmoment’ laten afhangen van je kind. Geeft je peuter aan dat hij de kinderkamer te kinderachtig vindt? Is de kamer te klein voor de groeiende hoeveelheid speelgoed en knuffels? Of is het ledikant simpelweg te klein aan het worden? Dan is het tijd voor verandering.

peuter slaapkamer, dinokamer, peuterkamer jongen. slaapkamer kind, peuter, kinderkamer geel, kinderkamer dino, kinderkamer dieren, dierenkamer

Peuter slaapkamer inrichten

Een nieuwe kamer is best ingrijpend voor je kind. Het kan dan ook zijn dat je peuter in het begin niet blij is met de verandering en moeilijk kan slapen. Het is belangrijk om de nieuwe kamer tot iets leuks te maken. Een gezellige plek. Met een paar nieuwe items maak je in een handomdraai een toffe peuter slaapkamer!

Betrek hem bij het inrichten van zijn eigen nieuwe peuter slaapkamer. Ga samen op stap om bijvoorbeeld een nieuw kinderbed voor hem uit te zoeken. En: praat erover met je peuter of kleuter. Wat staat er te gebeuren en waarom? Lukt het slapen nog niet erg goed, druk dan niet door, maar blijf rustig proberen en hem troosten.

Nieuw peuterbed

De grootste verandering voor je kind is de overgang van een ledikant naar een groter bed. Een bed zonder spijltjes, die behalve bescherming ook geborgenheid boden. Een bed waar je zomaar uit kunt stappen. Of vallen. Al met al best spannend dus. 

Nachtlampje

Een nachtlampje kan helpen bij de overgang van een nieuwe slaapkamer. Het kan zijn dat je kind moet wennen aan zijn nieuwe kamer en dat is niet zo gek natuurlijk. Nieuwe kleuren, nieuwe vormen en nieuwe schimmen door misschien wel een andere indeling van de kamer of nieuwe meubels.

Een nachtlampje geeft zacht licht en kan je kindje een veilig gevoel en geruststelling.  Grote kans dat slapen in zijn nieuwe peuterkamer daardoor een stuk gemakkelijker gaat!

kussen peuter slaapkamer, kussens peuterkamer,  kinderkamer leeuw

Kussens

Naar bed gaan wordt een echt feestje met lekker veel kussens en knuffels.  Een eigen plekje om even lekker te lezen vergezeld door alle knuffels en gezellige kussentjes! 

peuter slaapkamer, kinderkamer leeuw, peuterkamer jongen, speelkleed, slaapkamer leeuw, peuterslaapkamer, peuterkamer, peuter kinderkamer

Speelkleed

Lekker spelen is belangrijk voor je peuter. Sommige kindjes spelen het liefst in de woonkamer, of wanneer je de ruimte hebt, in een aparte speelkamer. Maar hoe leuk is het om op de slaapkamer van je peuter een speelkleed te leggen. Op een speelkleed kan je kindje heerlijk spelen, maar ook even liggen. Op een kleed ga je sneller zitten, zo kun je ook even gezellig samen spelen. Bij Little Thingz hebben ze een paar super toffe kleden waar je kleine vent heerlijk op kan spelen. 

Dieren thema op de peuterkamer

Peuters zijn vaak dol op dieren en een dierenthema is dan ook een geliefd onderwerp voor een nieuwe kinderkamer.  Wilde dieren zijn favoriet bij de jongens, zoals leeuwen, olifanten, giraffen of misschien liever een dino of een draak?

Hoe leuk is het om een van deze prachtige dierenhoofden aan de muur te hangen. Hoe leuk is het om ’s avonds voor het slapen gaan, samen even een rondje dierengeluiden na te doen. Succes verzekerd!

dekbedovertrek kind, dekbedovertrek draak, draken dekbed, jongens beddengoed

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Zo creëer je een leuke en praktische werkplek voor in de kinderkamer

Zijn je kinderen al wat ouder, krijgen ze regelmatig huiswerk mee of hebben ze behoefte aan eigen werkruimte, dan kan...
sweet-home-dekbedovertrek-formule-1-rood-140x200-c

Een stoere tienerkamer: zo doe je dat!

Wanneer jouw jongen wat ouder wordt, wordt het tijd om de slaapkamer eens goed onder handen te nemen. De overgang...
pasted image 0

Stijlvolle vloeroplossingen: PVC en laminaat bij LAB21

Bij LAB vind je een uitgebreide selectie van hoogwaardige PVC vloeren en laminaatvloeren die veel jongens, meiden en volwassenen mooi...