hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Jongenskamers peuter kinderkamer

Published on februari 7th, 2019 | by Colinda

0

Peuter slaapkamer inspiratie

En dan is er dat moment dat je moet toegeven dat je kleine mannetje echt niet meer in het ledikantje past. Wat is dat snel gegaan die periode van baby naar nu en wat is hij al groot (en toch ook weer klein). Het is tijd voor een grote peuter slaapkamer. De babyperiode (in ieder geval voor dit kind) laat je achter je en het is tijd voor een nieuwe fase. Maar hoe pak je dit aan? Hoe verander je de babykamer in een peuterkamer?

Bekijk ook deze zwart – geel jongenskamer >>

Van baby- naar peuterslaapkamer

Je peuter is te groot voor een babykamer en dus wordt het tijd voor een echte peuter slaapkamer. Een grote stap voor je peuter. Maar wanneer ga je dit overstapmoment nemen?

Als je de babykamer niet nodig hebt voor een ander kind, kun je het ‘overstapmoment’ laten afhangen van je kind. Geeft je peuter aan dat hij de kamer te kinderachtig vindt? Is de kamer te klein voor de groeiende hoeveelheid speelgoed en knuffels? Of is het ledikant simpelweg te klein aan het worden? Dan is het tijd voor verandering.

Peuter slaapkamer inrichten

Een nieuwe kamer is best ingrijpend voor je kind. Het kan dan ook zijn dat je peuter in het begin niet blij is met de verandering en moeilijk kan slapen. Het is belangrijk om de nieuwe kamer tot iets leuks te maken. Een gezellige plek.

I love you poster, kinderkamer poster, peuter slaapkamerBetrek hem bij het inrichten van zijn eigen nieuwe peuter slaapkamer. Ga samen op stap om bijvoorbeeld een nieuw kinderbed voor hem uit te zoeken. En: praat erover met je peuter of kleuter. Wat staat er te gebeuren en waarom? Lukt het slapen nog niet erg goed, druk dan niet door, maar blijf rustig proberen en hem troosten.

Bedhuisje

De grootste verandering voor je kind is de overgang van een ledikant naar een groter bed. Een bed zonder spijltjes, die behalve bescherming ook geborgenheid boden. Een bed waar je zomaar uit kunt stappen. Of vallen. Al met al best spannend dus. Maar met een bedhuisje heeft je kind wel die geborgenheid.  Naar bed gaan wordt dan  een echt feestje: een lekker plekje om even lekker te lezen vergezeld door alle knuffels en gezellige kussentjes! De uitvalbeveiliging bij het bedhuisje geven een extra gezellig hoekje. Onder een bedhuisje kun je ook nog eens veel speelgoed opbergen. Opgeruimd staat netjes!

Met een paar nieuwe items, de belangrijkste is zijn nieuwe peuterbed, maak je in een handomdraai een toffe peuter slaapkamer!

Peuterkamer voorbeelden en inspiratie

klimrek kinderkamer, houten klimwand

Houten klimwand voor op de kinderkamer #superleuk

bedhuisje, peuter slaapkamer, peuterkamer, houten bedhuis

Bekijk meer peuterkamer voorbeelden hier

Bekijk ook deze zwart wit slaapkamers >>

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • kinderkleding herfst, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2019-2020, hippe jongenskleding, herfst,winter, winterkleding jongens, herfstkleding, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Jongenskleding, kinderkleding, get the look, shop the look, kinderkleding inspiratie, kindermode winter 2019-2020, urban kinderkleding, hippe kinderkleding, kindermodeblog

 • Jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindermode winter 2019-2020, hippe kinderkleding, kindermodeblog

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Aanraders!

  Kleertjes.com jongenskleding, stoere jongenskleding shoesme jongensschoenen
  Scotch Soda jongenskleding, scotch shrunk, kinderkleding jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting
  de gele flamingo, jongens accessoires, jongenskleding Ad Square
 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • hippe kinderkamer accessoires, kinderbehang, jongenskamers, woonaccessoires jut en juul kinderkamer accessoires
  jongenstassen muurstickers kinderkamer