Piloten feest!

25 mei 2011

Jelle werd afgelopen maand 6 jaar en wilde graag een pilotenfeestje geven. Gelukkig zag ik dit al snel voor me, want dat blijft altijd het lastigst, hoe geef je een feestje vorm. Na wat speurwerk op internet kreeg het feestje al snel vorm.

Tijdens het zoeken naar piloten kwamen we bij een mooie foto van een cockpit, die we hebben gebruikt voor de uitnodiging. We hebben een foto gemaakt van Jelle waarbij hij net zo moest kijken als de piloot op de originele foto en na wat knip- en plakwerk zat Jelle in de cockpit (wat een sterke armen heeft hij he ;-) .

Bij vliegen hoort natuurlijk een boardingpass, dus dit werd de uitnodiging;

           

Op woensdagmiddag namen we de kinderen (2 meisjes, 3 jongens en Jelle) mee uit school. Na het traditionele maar altijd leuke cadeautjesverstoppen en uitpakken zat de gezelligheid er al meteen in. Ondertussen waren de knakworstjes warm en konden we aan tafel.

En we aten vliegtuigen! Snel gemaakt en iedereen vond het lekker. Ik had van tevoren de vleugels gemaakt (stevig papier, vleugels knippen, kleine sateprikker vastgeplakt) en die konden we er zo insteken.

Toen de broodjes op waren zijn we vliegtuigjes gaan vouwen. Op internet had ik een aantal verschillende modellen opgezocht en deze konden ze proberen. Als snel hadden ze allemaal dezelfde gekozen (;-).Buiten hadden we een testbaan gemaakt op de stoep. Om de beurt gooien en dan kijken welke het verste kwam. Er werd druk gespeculeerd hoe dit nu kon, hoe kun je je vliegtuig sneller maken… Na een aantal rondes was het tijd voor de speurtocht met opdrachten.

In de buurt moesten de piloten een aantal opdrachten uitvoeren die we in het thema hadden gegoten. De opdracht Turbulentie was een dienblad race: wie brengt het snelst het meeste water naar de overkant.Bij de opdracht Mist kregen alle piloten een bril van wc rolletjes op en moesten ze schieten op voetbaldoel). Verder was er nog de Noodlanding  (speeltuin met glijbaan, daarna koffer zoeken met iets lekkers erin), de nachtvlucht (geblinddoekt stukje lopen, de verkeerstoren geeft aanwijzingen),  het watervliegtuig (snoep happen in een bak water) en de bommenwerper (blikgooien).

En toen was het al weer tijd om naar huis te gaan. Iedereen kreeg nog een aantal kleurplaten en een papierenvliegtuig mee naar huis. Het was een gezellige middag voor ons allemaal!

Irene van den Brink, moeder van 2 zoontjes (6 en 3 jaar) en eigenaresse van Bureau Knipoog.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderfeest themafeest

Mijn eerste kinderfeestje

Zodra je kind op de basisschool zit, komt al vrij snel het moment dat je voor het eerst een kleuterfeestje...
gezonde traktaties, gezonde trakaties voor school, verjaardag, kinderfeestje

10x Gezonde traktaties

Trakteren op school… ik vind het nogal een dingetje. Super leuk natuurlijk, wanneer je kind zijn traktatie mag uitdelen in...
koningsdag 2022, koningsdag outfit, koningsdag 2022 uittips

Maak je klaar voor Koningsdag 2022: de leukste Oranje tips

KONINGSDAG 2022. De oorsprong van koningsdag ligt in 1948 toen koningin Juliana haar verjaardag wilde vieren met alle Nederlanders. Vrijwel...