De nieuwe Playstation 5 of Xbox Series X?

7 november 2020

Nu de nieuwe Playstation 5 en Xbox Series X uitkomen, wil elke gamer natuurlijk weten welke console het beste aangeschaft kan worden! Daarom gaan we in dit overzicht kijken naar de verschillen tussen beide game consoles. Toch benadrukken we hier ook het gebruik van een additionele tool op beide consoles en de voordelen die het biedt!

Vergelijking PS5 en Xbox Series X

Doordat alle details van beide consoles beschikbaar zijn, kan er een vergelijk gemaakt worden tussen beide consoles. Daarbij wordt er gekeken naar verschillende aspecten, zoals het aantal games, specificaties, de prijs en de verschillende varianten.

Het aantal games

Aangezien we een game console gebruiken om te gamen, moeten we kijken naar het aantal games dat per console wordt uitgebracht. Sony, de maker van de Playstation, staat bekend vanwege de exclusieve games die worden uitgebracht. Zeker wanneer we kijken naar single player verhalen staat Sony bekend om zeer goede games.

Hoewel Sony dus meer exclusieve games heeft, heeft het ook te maken met de voorkeur van de gamer zelf. Microsoft, de maker van de Xbox, heeft de afgelopen jaren een aantal grote studio’s overgenomen, wat uiteindelijk zal moeten resulteren in meer unieke content voor de Xbox. Dit is echter iets wat zich de komende jaren zal moeten ontvouwen.

Microsoft heeft echter wel een troef in handen. Dit is het Game Pass abonnement. Met dit abonnement krijg jij als gamer de nieuwe releases van Xbox studio’s én nog diverse andere uitgevers. Een ander abonnement is het Xbox Live Gold abonnement. Daarmee krijg je ook EA-games en kun je games streamen naar Android-toestellen.

Specificaties

Speel je vooral games die op beide consoles uitkomen, dan zal het aankomen op de specificaties van beide consoles, wat je gewend bent of hoe de controller in de hand ligt. Als we kijken naar de specificaties van beide consoles, dan komt de Xbox Series X beter uit de test. Deze heeft namelijk een hogere gpu-rekenkracht. Dit houdt in dat het meer gegevens kan verwerken dan de Playstation 5.

Qua SSD-snelheid heeft de Playstation 5 echter veel meer capaciteiten dan de Xbox Series X. Dit zou ertoe moeten leiden dat de zwaardere games dus beter draaien op de Playstation 5. Dit komt omdat deze games de volledige SSD-snelheid aan kunnen spreken om de games te spelen.

Op het eerste gezicht lijkt er geen virtual reality in te zitten voor de Xbox. Dit in tegenstelling tot de Playstation 5. De huidige Playstation 4 beschikt al over deze virtual reality capaciteiten, waarbij de huidige producten ook op de Playstation 5 te gebruiken zijn.

Prijs en verschillende varianten

Als we kijken naar de Xbox, dan brengt Microsoft de nieuwe Xbox Series S en Xbox Series X uit. Ook Playstation brengt twee nieuwe consoles uit, namelijk de Playstation 5 Digital Edition en de Playstation 5. Bij de normale Playstation 5 zit er een schijflezer in de Playstation, terwijl de Digital Edition deze niet heeft.

De Xbox Series beginnen bij een prijs van €299,99 voor de Xbox Series X. Deze is te vergelijken met de Playstation Digital Edition. Beide consoles hebben geen schijflezer. Toch betaal je voor de Playstation 5 Digital Edition zo’n €100 meer. Bij beide consoles zal je volledig moeten vertrouwen op de online capaciteiten van de PS-store of de Microsoft Store.

De beide duurdere varianten van de Playstation zijn wél in staat om games te lezen via een cd-rom. Deze beide varianten hebben een prijs van €499,99. Daarmee bevatten deze varianten meer rekenkracht en kunnen ze meer taken tegelijkertijd uitvoeren. Voor de echte gamer is dit dan ook de betere variant.

Eerder beschikken over jouw games!

Hoewel het voor de Playstation en Xbox Series X vele voordelen biedt, zou je eigenlijk een VPN op elk apparaat moeten hebben. Voor beide consoles biedt het echter een aantal belangrijke voordelen. Laten we allereerst benadrukken dat het vooral voor meer veiligheid op je console zorgt.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om eerder te beschikken over content. In sommige gevallen worden games bijvoorbeeld eerder uitgebracht in Amerika dan in Europa. Door verbinding te maken met een VPN, wordt het IP-adres van de server aangenomen waarmee verbinding gemaakt wordt. Maak je verbinding met een server in Amerika, dan lijkt het alsof jij je in Amerika bevindt. Hierdoor kun je games al spelen die in Europa nog niet beschikbaar zijn. Een van deze games is Fortnite. In Amerika komt deze op 12 november al uit, terwijl deze in Europa pas op 19 november online verschijnt.

 

Uiteindelijk is het dus belangrijk om voor jezelf na te gaan welke games je liever speelt. Op basis van deze games kun je bepalen welke game console voor jou geschikt is. Daarnaast kun je ook kiezen voor een console met of zonder schijflezer. Een gameconsole heeft dus vooral te maken met de voorkeur die een gamer hieraan geeft.

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Zorro The Chronicles the game, zorro game, zorro ps4, zorro spel nintendo switch

Zorro The Chronicles, the game + WINACTIE

Vanaf vandaag verschijnt Zorro The Chronicles, the game, een actierijk avontuur voor het hele gezin, vol spectaculaire gevechten, spannende verkenningstochten...
kindertablets. veilige kindertabets, kindertablet, kurio tablets

Déze kindertablets zijn veilig voor kinderen!

Je kind iedere dag op een tablet? Ik moest er tien jaar geleden niet aan denken, onmogelijk in mijn ogen!...
Squla leuk leren, leren met Squla

Thuis leren voor school op een super leuke manier

Mijn jongste 2 zoons zitten met een grijns samen voor de computer. Op zich niet zo heel bijzonder… dat doen...