boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Jongenskamers puberkamer

Published on maart 24th, 2020 | by de redactie

0

HELP, mijn puber wil zijn eigen kamer uitzoeken!

Pubers, ze kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen, maar ze zijn ook vreselijk leuk. Het is natuurlijk fantastisch om je kind van hulpeloze baby te zien opgroeien tot zelfstandige jongedame of jongeman. Die groeiende zelfstandigheid uit zich op allerlei verschillende manieren. Eerst draait het nog om iets eenvoudigs, zoals zelf willen bepalen welke kleding er die dag gedragen wordt naar school. Later gaat het al om andere dingen, bijvoorbeeld een puber die zijn eigen kamer wil uitzoeken. 

Geef je puber een stem

Niks mis mee als je kind zijn eigen kamer wil uitzoeken. Het is immers de plaats waar de puber steeds meer tijd zal doorbrengen. Het moet een plaats zijn waar hij of zij zich op z’n gemak voelt. Laat je puber dan ook zeker zijn eigen kamer uitzoeken, mits het binnen je budget past.

Moodbord

Laat je kind eens wat tijdschriften verzamelen waar voorbeelden van tienerkamers in staan. Laat hem of haar vervolgens verspreid door het tijdschrift plaatjes verzamelen van stijlen, meubelen en kleuren die ze mooi vinden om deze op een stuk karton te plakken. Zo krijgen jullie beide een idee van wat de smaak van je puber is. Dit is het moment om alvast in gesprek te gaan over de keuzes die gemaakt zijn. Probeer daar zeker niet je eigen stem in door te drukken. Maar kijk wel naar wat past bij je kind.

Een kinderachtig kinderbed van 90×200 cm is niet een heel verstandige keuze. Misschien is dat nog een jaar leuk en daarna niet meer. Kies meubels die tijdloos zijn en passen bij de fase waar je kind de komende jaren in zit. Een kinderbed met lade is dan een betere keuze. Nu het moodbord is gemaakt, kunnen jullie verder gaan met de inrichting van de tienerkamer.

Geef budget en basisregels aan

Je kind kan wel van alles willen, maar moet zich wel beseffen dat de ouders alles betalen. Houd dan ook enigszins de rem erop en vertel wat het budget is voor de kamer. Dit is direct een wijze les, want je puber leert meteen meer over de waarde van spullen en het doen van concessies. Immers, een heel duurt bed betekent dat er op andere zaken ingeleverd moet worden. Daarnaast hebben jullie als ouder ook een kleine stem in de inrichting. Hele extreme kleuren en materialen hoef je niet te accepteren. Spreek dan ook uit wat jullie in ieder geval niet willen in de kamer van je tiener.

Samen winkelen 

Keuzes gemaakt, budget vastgesteld en dan is het tijd om te gaan winkelen. Dit is natuurlijk een geweldig moment om wat tijd met je puber door te brengen. Maak er dan ook een leuke dag van waarbij je verschillende winkels bezoekt om verf, behang, meubels en vloerbedekking uit te zoeken. En vergeet niet je puber te trakteren op een gezellige lunch. Een puber die zelf zijn kamer uit wil zoeken, is zo gek nog niet!

 ...

Comments are closed.

Back to Top ↑