Putty met een lekker geurtje

11 oktober 2019

Mijn zoon Sverre zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. Hij heeft veel last van de scheiding tussen zijn ouders en alles wat dat meebrengt. Inmiddels gaat hij ook naar therapie om alles in zijn kleine koppie op een rij te zetten. Maar nu hebben we ook iets anders ontvangen, een putty met geur, wat hem helpt om te ontspannen!

Putty met essentiële oliën voor een goede slaap

We kregen een potje van Educadora Webshop met iets wat ik nog nooit had gezien. Ik wist zelfs niet eens dat het bestond. Maar nu ik het wél weet, maakt mijn zoon er dankbaar en veelvuldig gebruik van, en ik soms ook!

Mohdoh AromaTheraPutty, putty met geur

Lekker geurende kneedbare putty

Mohdoh AromaTheraPutty

In het potje zit een kneedbare klei: Mohdoh AromaTheraPutty. Een putty met geur, speciaal voor kinderen die heerlijk ruikt naar bloemen en lavendel. Met deze lekker geurende putty kun je, voordat je naar bed gaat bijvoorbeeld, even spelen. Door te kneden komen de oliën vrij die je lekker rustig maken en een goede nachtrust bevorderen. De oliën komen ook op je handen en zo adem je gedurende de nacht het essentiële aroma in.

Ik ga eens op zoek naar dit mooie product waar mijn kleine Viking zo lekker kalm van wordt, en kom erachter dat er een heleboel soorten van deze putty zijn. Zo is er een putty voor overprikkelde kinderen, een om bij ademhalingsmoeilijkheden zoals hooikoorts te gebruiken en zelfs eentje die reisziekte zou kunnen verminderen. En er zijn er nog veel meer! De putty is aromatherapie, een speltherapie en een kleurentherapie in één.

Rustgevende putty

Het product komt uit Engeland en is uitgevonden door een vader met 2 zoons die extreem hyperactief zijn. Toen deze vader zelf jong was, was hij ook enorm druk en zijn moeder voegde daarom lavendelolie aan zijn klei toe, daar werd hij rustig van. De vader wilde zijn zoons niet op medicijnen zetten om ze rustiger te krijgen, en ging verder met ontwikkelen van de klei waar zijn moeder al mee begonnen was. Hieruit kwam Mohdoh AromaTheraPutty.

En sinds kort speelt Sverre dus ook met deze wonderputty, vaak net voordat hij naar bed gaat, maar soms ook overdag, als hij even een rustmomentje wil. Soms maakt hij er vormpjes mee, en soms knijpt hij er alleen een beetje in terwijl hij een filmpje kijkt op zijn tablet. Dat hij het fijn vindt, is overduidelijk!

putty met geur

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC06059.jpg

Boekreview – ACTIEGAST – Vakantie op de maan + winactie

Yeah we mochten weer een boekreview doen en deze keer van het boek ‘Actiegast – Vakantie op de maan’ van...
pexels-magda-ehlers-1337374

Dit zijn 4 leuke dingen om te doen voor wanneer je kind voor het eerst naar school gaat

Voor iedere ouder is het een spannend moment wanneer je kind voor het eerst naar school gaat. Er spoken verschillende...
34437_175048_st_sd-high

Filmtip! – Verschrikkelijke Ikke 4

Naar de bioscoop gaan blijft voor vele van jullie één van de favoriete uitjes om met de hele familie te...