Ridderfeest

20 mei 2018

Stoere ridders die bijna jarig zijn willen natuurlijk een heus Ridderfeest geven en hierbij zijn alle collega ridders en schone jonkvrouwen uitgenodigd! Wij hebben een paar leuke tips voor het ridderfeest verzameld. Wil je het thuis vieren, dan tover je je huis om in een waar kasteel of vier je het kinderfeestje liever buiten de deur in een echt kasteel?  Geen probleem, mogelijkheden genoeg!

Ridderfeest op kasteel Muiderslot

Kom met je vrienden en vriendinnen naar het Muiderslot. Beklim de torentrappen, kijk in de kamers en sluip door de stiekeme drakengang! Je feestje start in de geheimzinnige nok van de Zuidertoren of in de eeuwenoude kazemat. Hier staat de kasteelwijn voor jullie klaar. Zijn de kinderen ouder dan 9 jaar? Dan kom je op het Riddertoernooi alles te weten over hoe dat nu ging in de Middeleeuwen. Ridderkleding wordt geschouwd, zwaarden worden getrokken en aardappels gekliefd. Je mag echt schieten met een kruisboog en er moeten geheime letters worden gezocht. Kun je samen met je vrienden de code ontrafelen? Kijk hier voor meer informatie over het Ridderfeest op Kasteel Muiderslot >>>

ridderfeestje, kinderfeestje, jongensfeestje

Ridderfeest thuis

Een jongensfeest thuis houden kan voor vele ouders een belemmering zijn. Al die wildebrassen die volledig los gaan wanneer er een feestje te vieren is en dat is begrijpelijk, want ze hebben er zin in! Maar wanneer je je goed voorbereidt, voldoende activiteiten verzint en je gewoon instelt op een tof feest dan valt het allemaal mee en heeft iedereen enorm veel plezier op het leukste feestje ooit. Wij hebben een paar leuke tips en ideeën voor een te gek Ridderfeest;

ridderfeestje, tips voor kinderfeestje, jongensfeest

Begin met een te gekke uitnodiging in riddersfeer. Je kunt zelf een kasteel vouwen of schild maken als uitnoding of bestel een kaartje online met een leuke foto van de jarige ridder of geef een ridderuitnodiging in stijl van het kinderfeestje.

Kinderfeest versiering

Ter voorbereiding voor het kinderfeestje dek je de tafel feestelijk met mooi wegwerp servies in ridderstijl bijpassend bij de ridder feestversiering. Zorg wel dat de ridders genoeg te eten en te drinken krijgen. Stoere mannen die lusten wel wat. Schenk kannen met rood vruchtensap, want ridders drinken natuurlijk wijn. Maak vooraf een mooie riddertaart.

Echte ridders

Bij binnenkomst mogen alle genodigde ridders de meegebrachte cadeautjes in de enorme schatkist stoppen en krijgen zij een riddercape en riddermasker. En de hond krijgt een drakencape, want ridders jagen op draken ;-). Laat de jongens hun eigen zwaard maken. Bij voorkeur uitzagen uit hout en daarna versieren met verf en met edelstenen. Wil je liever geen zwaard maken of heb je al kant en klare zwaarden voor de ridders en wil je wel een knutselen met de jongens? Maak een stoere armband met echte edelstenen, wedden dat ze dit super cool vinden?!

Daarna is het even tijd om naar buiten te gaan voor een heus riddertoernooi! De ridders moeten strijden om de inhoud van de schatkist welke vol cadeautjes voor de jarige en gouden (chocolade)munten ligt. Hierbij kun je zelf invullen of je nog meer prijzen wilt weggeven. Laat de kinderen nog even lekker ravotten en aan het eind van het feest mag iedereen zich verzamelen om de vuurkorf. Hier mogen ze hun eigen brood bakken, cool!?!

 Op zoek naar originele uitnodigingskaarten? >>

Meer jongens feest tips >>

Dinosaurus feestje >>

Ridderfeest, feestversiering, ridderverjaardag

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kaart-versturen

Zo bespaar je op het versturen van een felicitatiekaart

Is er binnenkort een familielid, vriend(in) of kennis jarig? Dan waardeert deze persoon het vast en zeker als je hem...
kinderfeest-uitjes-thuis-jongens-jongensfeest

Tijd voor een feestje! –> Kinderfeest inspiratie

Vaak is dit voor je kind toch wel het hoogtepunt van jarig zijn.. Kinderfeest! Lang wordt er naar uitgekeken en...
piratenfeest

Een kinderfeestje in piratenthema, zo doe je dat!

Het geven van een kinderfeestje kan ontzettend veel kopzorgen geven. Wat ga je doen met de kinderen, wat serveer je...