Safari feestje

9 december 2016

Een trend onder de kinderfeestjes is dit jaar zeker het Safari feestje. En dat snappen wij volkomen. Dieren spreken tot de verbeelding van kinderen. Wie wil er nou niet een wilde tijger zijn en een nachtje slapen in de spannende jungle. Een dagje naar de dierentuin om de leeuwen, apen, giraffes, zebra’s, slangen en olifanten te bewonderen is altijd feest.

Avontuurlijk kinderfeestje

Is jouw kind ook dol op wilde dieren en de jungle? Organiseer dan een kinderfeestje met het thema Safari of Jungle voor de verjaardag van jouw zoon. Neem de kinderen mee op een avontuurlijke safari in de jungle van Afrika, maar dan thuis. Tip: een safari of jungle feestje is ook een erg leuk voor het eerste verjaardagsfeestje en voor peuters.

Voorbereiding

Of je (deels) zelf aan de slag gaat of alle versieringen gaat aanschaffen; bij een Safari of Jungle kinderfeestje horen veel groen, natuur en wilde dieren. De basiskleuren voor een safari of jungle feest zijn kaki, donkergroen, groen, bruin, oranje en geel. Maak het jezelf niet te moeilijk, begin met inspiratie op te doen van eerdere feestjes van dit thema op dit Pinterest-bord ‘Safarifeest’ vind je meer dan 100 tips en ideeën voor een geslaagd jungle feestje van taarten, traktaties tot versieringen en uitnodigingen.

verrekijker-wc-rol-recycle-2 masker-leeuw-karton-2

DIY Safari feestje

Echte levende wilde dieren op het feestje raden we niet aan, maar met opblaasbare dieren (leeuw, aap, giraffe, zebra en olifant) is het net echt en heb je leuke attributen waar de kinderen ook mee kunnen spelen.

Laat de kinderen hun eigen dierenmaskers maken. De leukste ontwerpen vind je ook op Pinterest. Koop mooi dik karton en besteed even aandacht aan de voorbereiding. Leg zoveel mogelijk klaar, zodat de jongens snel resultaat hebben. Iedereen is veel te opgewonden en wil feest vieren.

Natuurlijk heb je in op safari een verrekijker nodig om wilde dieren te spotten. Deze kun je heel eenvoudig van 2 WC rollen maken. Even mooi versieren met verschillende kleuren papier, koord eraan en klaar is je verrekijker.

Feestartikelen voor een safari feestje

Natuurlijk hoef je niet alles zelf te maken. Bij Hieppp vind je een uitgebreide feestlijn Safari Avontuur voor jongens en meisjes van 1 tot 9 jaar. De opblaasbare dieren passen mogen niet ontbreken bij een echt Safari feestje!

safari-feestje-kinderfeestje-jungle-feestje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderfeest themafeest

Mijn eerste kinderfeestje

Zodra je kind op de basisschool zit, komt al vrij snel het moment dat je voor het eerst een kleuterfeestje...
gezonde traktaties, gezonde trakaties voor school, verjaardag, kinderfeestje

10x Gezonde traktaties

Trakteren op school… ik vind het nogal een dingetje. Super leuk natuurlijk, wanneer je kind zijn traktatie mag uitdelen in...
koningsdag 2022, koningsdag outfit, koningsdag 2022 uittips

Maak je klaar voor Koningsdag 2022: de leukste Oranje tips

KONINGSDAG 2022. De oorsprong van koningsdag ligt in 1948 toen koningin Juliana haar verjaardag wilde vieren met alle Nederlanders. Vrijwel...