boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs sinterklaas vieren, sinterklaas vieren in corona tijd, kunnen we nog wel sinterklaas vieren

Published on november 5th, 2020 | by Wiljo

0

Sinterklaas vieren in Corona tijd – hoe doe je dat?

Normaal was de vraag in ons huis ‘Komt de stoomboot op tijd?’, maar dit jaar is de vraag ‘Komt de stoomboot überhaupt…?’. Vorig jaar kwam de kleine Viking achter het grote geheim, niet helemaal volgens de planning, maar ach, wat wél in ons huishouden, haha. Gelukkig hebben we Veerle nog, ze is 6 jaar en gelooft nog heilig in Sinterklaas, dus Sverre en ik hebben samen een geheimpje.

Sinterklaas vieren in Corona tijd

Dit jaar is de bedoeling dat we huisjes huren op een vakantiepark, samen met mijn broer en zijn gezin plus mijn ouders, willen we het Sinterklaasweekend (natuurlijk met gepaste afstand) samen vieren. De huisjes zijn geboekt, de verlanglijstjes worden druk geschreven. Alleen, kan het doorgaan? Niemand weet het nog.

Gaat de intocht van Sinterklaas door dit jaar?

Op dit moment hebben we een hoop beperkingen en veranderingen, zo gaat de intocht van Sinterklaas in mijn woonplaats wel door, maar moet iedereen in de auto blijven zitten en een ticket kopen van te voor. Binnen 10 minuten waren de online tickets op nadat er 1000 foutmeldingen op de reserveringssite te zien waren. Helaas, geen intocht voor ons dus.

sinterklaas vieren, sinterklaas vieren in corona tijd, kunnen we nog wel sinterklaas vieren

Ik word er kriebelig van…

Ik merk aan alles dat ik er kriebelig van word, en dat terwijl ik juist heel veel kan hebben en makkelijk accepteer wat komen gaat. Maar alle ‘normale’ en spontane activiteiten moeten geregeld worden, terwijl ik ook juist vrij impulsief ben. Als we zondagmorgen zin hebben om te gaan zwemmen, liggen we een uur later in het zwembad. Willen de kinderen naar het Openluchtmuseum? Leuk, stap maar in de auto. En dat lukt niet meer, je moet minimaal een week van te voor tickets reserveren…

En nu dus ook met Sinterklaas. En hoe ik het me ook in probeer te beelden, ik weet gewoon niet wat ik ervan moet maken. Ik durf niet eens écht iets te plannen voor ons weekendje weg, want wat als het niet doorgaat? Wat als er op het laatste moment wordt verteld dat we weer in complete lockdown gaan? Ik wil mijn familie ook niet in gevaar brengen. Mijn ouders zijn beide rond de 70 jaar.

sinterklaas cadeau gekregen, bruder vuilsnisauto

Ook voordelen

Het heeft ook zijn voordelen, de hele discussie over Zwarte Piet of Rietveeg Piet schuift een beetje naar de zijkant. Er zullen geen voor- of tegenstanders aanwezig zijn bij de Landelijke intocht. De discussies over de Corona-complottheorieën zijn blijkbaar belangrijker op de sociale kanalen. Toch een klein pluspuntje.

Laatste jaar…

Maar goed, terug naar het weekendje weg, of toch thuisblijven? Dat is gewoon niet zo leuk, we vieren Sinterklaas altijd met de hele familie, en dat is zo heerlijk. De neefjes en nichtjes samen, gevuld speculaas, bakken met pepernoten, schoonzus en ik die stiekem de kado’s verstoppen, Veerle die nog in de Sint gelooft, en Sverre en ik die samen een geheimpje hebben. Het is goed mogelijk dat dit het laatste jaar is dat Sverre zijn zusje het grote geheim nog niet kent, als laatste van de familie…

Dus dan is het toch niet raar dat ik best een beetje extra baal…?

LEES OOK:

Tags: , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑