Slimme tips voor het opbergen van speelgoed

21 september 2023

Je kent het wel, je kinderen hebben lekker gespeeld en na het spelen is je woonkamer een ravage. Waar kinderen spelen is vaak ook rommel en dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij, maar zodra je kids liggen te slapen is het ook wel fijn wanneer je woonkamer weer een oase van rust is zodat je even lekker kunt ontspannen. Heb jij toch iedere keer overal rondslingerend speelgoed in huis en wil je hier graag een oplossing voor, lees dan snel verder voor een aantal slimme tips.

Koop grote opbergboxen of kratjes

Wanneer er veel rondslingerend speelgoed door je huis ligt, heeft dat meestal ook te maken met te weinig opbergmogelijkheden. Koop daarom grote opbergboxen en/of kratjes die je eventueel voorziet van labels zodat je kids ook kunnen zien waar iets hoort. Het voordeel van opbergboxen of kratjes zijn o.a. dat je het makkelijk kunt opstapelen en dat het overzichtelijk blijft. Ligt er speelgoed waar niet meer naar om wordt gekeken, verkoop dit speelgoed of geef het weg. Dit zorgt alleen maar voor onnodig veel rommel. Heb je bijvoorbeeld nu nog buitenspeelgoed zoals waterbaan speelgoed, een watertafel of een zandbak in de tuin staan, zorg ook dat je dit opruimt in een grote krat of box en zet dit op zolder of in de schuur. Het buitenspeelgoed blijft zo netjes en in het voorjaar kun je het weer makkelijk vinden.

Maak een opbergsysteem

Zorg ook dat je een opbergsysteem in huis creëert, dit voorkomt rondslingerend speelgoed. Het is handig om per categorie speelgoed in te delen, bijvoorbeeld categorieën zoals knutselspullen, tekenspullen, bouwspeelgoed, poppen, keukenspulletjes etc. Koop ook hier handige opbergboxen voor en zo zorg je dat al het speelgoed altijd op de juiste plek ligt.

Creëer een speelhoek

Ook een speelhoek creëren in je woonkamer kan zorgen voor minder rommel. Zorg dat je kindjes weten dat ze in de speelhoek moeten spelen en dat ze na het spelen hier ook alles weer opruimen. Het is ook nog eens gezellig om een speciaal hoekje in je woonkamer in te richten voor je kinderen. Een speelhoek maak je extra gezellig en aantrekkelijk voor je kinderen door het leuk in te richten met spulletjes zoals een vloerkleed, opbergkratjes, een wandlampje, ingelijste posters, boekjes en een zitzak.

Maak slim gebruik van de ruimte

Een grote oorzaak van rommel is vaak ook een gebrek aan opbergruimte, maak daarom slim gebruik van de ruimte die je hebt. Vooral ruimtes onder bijvoorbeeld meubels kun je goed gebruiken voor het opbergen van speelgoed. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale opbergboxen met wieltjes die precies onder een bed of bank passen, dit is ideaal voor het opbergen van speelgoed.

Leer je kinderen opruimen

Wanneer je zorgt voor voldoende opbergruimte, een opbergsysteem en slim gebruik maakt van de ruimte die hebt, zal dit zeker zorgen voor een meer opgeruimd huis. Toch is het ook van belang dat je kinderen zelf leren opruimen. Je kunt bijvoorbeeld je kinderen leren dat als ze met iets uitgespeeld zijn dat ze het dan eerst opruimen voordat ze verder gaan spelen. Motiveer je kinderen om op te ruimen door het leuk te maken, maak er bijvoorbeeld een spelletje van.

Met deze slimme tips is het ongetwijfeld een stukje makkelijker om je huis met speelgoed opgeruimd te houden, hierdoor kun jij in de avond altijd genieten van een opgeruimd huis.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...