boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Opvoeding bitcoins, sparen voor je kind voor later, sparen voor je kind

Published on juli 16th, 2021 | by de redactie

0

Het spaarpotje voor mijn kind moet groeien. Hoe doe ik dat snel?

Ik ben opgevoed met sparen. Iedere maand ging er wat geld van mijn rekening naar mijn spaarrekening; “Voor later” zei mijn moeder dan. Nu spaar ik nog steeds iedere maand, alleen voor mijn kinderen “voor later”. Sparen voor je kind voor later leverde vroeger nog rente op en zo groeide het spaarpotje best aardig. Tegenwoordig levert het niets meer op. En deze week kreeg ik ook nog een brief dat ik moet gaan betalen om mijn zuurverdiende spaargeld op de bank te bewaren. Maar wat is het alternatief? Zal ik mijn spaargeld gaan beleggen? Of misschien ga ik wel in de bitcoins. Lees mee!

Hoeveel spaargeld moet je hebben?

Hoeveel je moet sparen voor je kind voor later is per gezin verschillend. Sommige mensen hebben nou eenmaal meer ruimte om te sparen dan anderen, en dit kan dan ook per maand verschillen. Maar dat het verstandig is om te sparen voor je kind voor later is wel duidelijk. Helemaal wanneer je hoort dat de studiekosten de pan uit rijzen en wat denk je van de huizenmarkt. Voor een starter is het niet meer haalbaar om een betaalbaar huis te kopen. Misschien ben je nog lang niet zover en is je kind nog klein, maar voor je het weet zijn ze volwassen. Je kunt maar beter vroeg genoeg beginnen, met een klein bedrag per maand. Dan heb je, wanneer je kind groot is, toch een leuk bedrag bij elkaar gespaard. 

Het Nibud hanteert een vuistregel dat je maandelijks minimaal 10% van je inkomen zou moeten wegzetten. Ze hebben ook een handige tool waarmee je kunt berekenen hoe hoog jouw financiële buffer zou moeten zijn. 

Waar laat je je spaargeld

Sparen voor mijn kind voor later doe ik bij een andere bank dan waar ik mijn betaalpassen heb. Maandelijks maak ik een bedrag over en hier kom ik niet aan. In het begin kreeg ik echt nog wel een leuke rente en zag ik de rekening groeien. Nu groeit hij nog steeds maar met mijn eigen geld en helaas niet meer met die leuke beloning van de bank. 

Deze week kreeg ik een brief dat die bank de basisrekening gaat veranderen naar een betaalde rekening. Maar dat is nou net niet mijn bedoeling. Ik wil niet maandelijks geld moeten betalen om geld op een spaarrekening te hebben staan…

Beleggen of bitcoins?

Het is tijd voor een nieuwe spaarvorm. Ik hoor veel mensen om mij heen die geld beleggen of in de bitcoins en cryptomunten gaan. Het klinkt allemaal heel interessant en ik hoor heel veel positieve verhalen van mensen die hier veel geld mee verdienen. Maar ik weet ook dat je hier echt wel verstand van moet hebben. 

Als ik Bitcoin Meester mag geloven is bitcoins het nieuwe digitale goud van ons digitale informatietijdperk. De koopkracht van elke valuta neemt elk jaar af; het opgebouwde vermogen van de burgers wordt steeds minder en sparen is zinloos geworden. Bitcoin is een oplossing voor dit probleem.

Binance is een jonge crypto-to-crypto handelsplatform waar je ook direct je bitcoins en cryptomunten kunt kopen en verkopen. Wanneer ik me er een tijdje in verdiep merk ik wel dat deze vorm van sparen best wel risicovol is. Je moet het echt met geld doen wat je niet direct nodig hebt. Maar hier kan je spaargeld echt wel groeien.

Beleggen is het investeren van geld in de hoop dat het in de loop van tijd groeit. Beleggen doe je voor de lange termijn en met geld dat je over hebt. Als je het slim speelt, kan je investering veel waard worden. Maar dat is niet zonder risico. Hier is het wel van belang om het wereldnieuws te volgen. En steek je geld niet in olie, maar kies liever voor duurzame en groene bedrijven. Zij zijn de toekomst!

Conclusie

Voor nu ben ik er nog niet helemaal uit wat ik met al het spaargeld ga doen. Een gedeelte ga ik investeren in bitcoins en de andere helft laat ik groeien of op een spaarrekening of ga ik beleggen in aandelen. Zo verdeel ik mijn spaargeld en hoop ik dat wanneer de kinderen groot zijn het geld meer waard geworden is.

Wat ik wel zeker weet is dat ik moet blijven sparen. Dus iedere maand wat geld opzij zetten. Anders groeit het spaarpotje zeker niet.

TIP: Iedere maand automatisch sparen

Mijn tip: Ben je bang dat je vergeet te sparen en zo je geld alsnog uitgeeft? Met een automatische spaaropdracht iedere maand weet je zeker dat je het niet per ongeluk uitgeeft. Want geld dat niet op je betaalrekening staat, geef je namelijk minder snel uit.

LEES OOK:

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑