TIP: Kies speelgoed waar je kind van leert

28 september 2020

Speelgoed is er vandaag de dag in overvloed. Loop maar eens een speelgoedwinkel in en je raakt hierin bijna verdwaalt. Geen idee wat je moet kiezen als cadeautje voor je kind. Laat staan dat je kind een keus uit kan maken uit zoveel speelgoed. Maar wil je dat je kind er ook nog iets van opsteekt, kies dan voor speelgoed waar je kind van leert. Educatief speelgoed is speelgoed waarmee je kind bijvoorbeeld zijn motoriek beter ontwikkelt, of zijn ruimtelijk inzicht mee oefent. Er zijn voor alle leeftijden verschillende soorten leerzaam speelgoed verkrijgbaar.

Waarom duurzaam speelgoed beter is >>

Kies speelgoed waar je kind van leert

Educatief speelgoed is de ideale manier voor kinderen om nieuwe dingen te ontdekken op een speelse manier. In de prachtige webshop Little Thingz vind je uitsluitend educatief speelgoed van kwalitatief goed merken als Djeco, Vilac, 4M, Miniland, Hape, Janod en Haba. Super mooi speelgoed waar je kind ook nog van leert.

Educatief speelgoed voor alle leeftijden

Als ouder willen we allemaal dat onze kinderen zich goed ontwikkelen en veel leren, daar hebben ze op de korte en op de lange termijn veel aan. Natuurlijk leert je kind van alle soorten speelgoed wel iets, maar als ouders kun je natuurlijk wel een duwtje in de juiste richting geven. Hierbij kun je kiezen voor speelgoed dat de fantasie prikkelt, en dat kinderen aanmoedigt om te leren op een manier die zij zelf kiezen.

Leuk educatief speelgoed voor de boys

houten speelgoed, hobbel, wobbel balans bord, wobbel balance board, speelgoed waar je kind van leert , leerzaam speelgoed, educatief speelgoed

Wobbel balance board

Met een balance board van Wobbel is het heerlijk spelen, schommelen, relaxen en bewegen. Een balance board zet kinderen (en ouders 😉 ) aan tot fantasierijk spelen en bewegen! Laat je fantasie los, want een Wobbel balance board kan alles zijn wat je maar bedenkt: een balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, racebaan, lounge stoel, gymstoestel, de rug van een olifant, … en nog veel, veel meer!

little dutch, houten regenboog, houten speelgoed, hobbel, wobbel balans bord, wobbel balance board, speelgoed waar je kind van leert , leerzaam speelgoed, educatief speelgoed

Regenboog spel

Houten speelgoed

Houten speelgoed is bij uitstek speelgoed waar je kindje wat van leert. Dit speelgoed geeft vaak meer mogelijkheden om zelf een manier van spelen te bedenken dan ‘voorgeprogrammeerd’ plastic speelgoed. Met bijvoorbeeld houten dieren en vormen kan een kind oefenen met tellen, maar vaak ook met vormen en kleuren. En ook het zelf verzinnen van een rollenspel, een hele belangrijke manier om te leren, gaat prima met houten vormen of figuren.

kids concept houten garage

Deze houten garage Aiden heeft maar liefst drie verdiepingen. De speelgoed garage is voorzien van een makkelijk bedienbare autolift om alle auto’s van boven naar beneden te brengen. Een helikopterplatform inclusief helicopter, voldoende parkeerplaatsen en 3 autootjes. Met deze garage beleven kinderen uren speelplezier.  Vroem, vroem, rijden maar!

Spelletjes spelen is heel leerzaam

Leerzaam speelgoed bij uitstek zijn gezelschapsspellen. Want van spelletjes spelen kun je echt een heleboel leren. Leren samen spelen is een ontwikkelingsproces waarbij je je kind kunt helpen en met het samen spelen van spelletjes kun je je kind hierin heel goed begeleiden. Kinderen leren hierbij rekening met elkaar te houden, te delen en verschillende sociale regels in acht te nemen. En je zult zien, dat hoe meer je speelt hoe beter dit zal gaan.

dino memory

Memory spel De dino’s op het spoor is een opwindend gezelschapsspel voor het hele gezin. In het oerwoudzijn dino’s ontdekt! Meteen gaan alle spelers op weg om ze met eigen ogen te bewonderen. Maar het is helemaal niet zo gemakkelijk om deze enorme oerbeesten te vinden. Wie krijgt het voor elkaar om de gezochte dino’s één voor één om te draaien en als eerste het doel te bereiken?

reken spel

Rekenspelletje Avonturier is een leuk educatief spel waarbij kinderen op speelse wijze de tafels van vermenigvuldiging leren. Diep in het regenwoud ligt een mythische stad van goud. Echter de ingang tot de stad wordt versperd door een grote poort met raadselachtige opgaven. Nu wordt er gerekend op de rekenkunsten van de spelers: als ze goed vermenigvuldigen en de juiste getallen weten te vinden, wordt de raadselwand steeds verder met resultaten gevuld. Of er goed of fout is gerekend, kan eenvoudig op de achterkant van de plaatjes worden gecontroleerd. Wie het beste rekent, wint de spannende vermenigvuldigingsexpeditie.

Met het bouwpspel Rhino Hero Super Battle, bouw je een spectaculaire 3D-wolkenkrabber uit kaarten. Rhino Hero en zijn superheldhaftige vrienden beleven een boel avonturen op de wolkenkrabber van kaarten. Maar wees voorzichtig: hoe meer kaarten er als muren en vloer worden gelegd, hoe hoger de wolkenkrabber wordt en hoe harder hij gaat wiebelen. Wie handig is met de dobbelsteen, laat zijn superheld hoog naar boven klimmen en verdedigt zijn plaats in de dobbelsteen-gevechten tegen andere spelers. Er zijn echter Spider Monkeys die de wolkenkrabber doen wankelen.

houten autobaan

Deze houten autobaan is een aanrader!

Voor de kleintjes: duurzame babymerken >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Kinderen Ontwerpen Speelgoed, speelgoed van het jaar

Unieke ontwerpwedstrijd: Kinderen Ontwerpen Speelgoed

Speelgoed van het Jaar, al bijna 50 jaar een begrip, kondigt een gloednieuwe wedstrijd aan: Kinderen Ontwerpen Speelgoed. Met deze...
speelgoed voor buiten, Boyslabel

Lekker buitenspelen met het leukste speelgoed voor buiten

Lekker buitenspelen is gezond en leuk! Helaas is dat niet zo vanzelfsprekend meer vandaag de dag. De kids moeten zoveel;...
Pokémon Battle Academy

REVIEW: Pokémon Battle Academy – superspannend

Zoals jullie al wel weten is Boris gek van Pokémon. Nu is er een nieuwe Pokémon Trading Card Game Battle...