boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Spelen speelhoek

Published on november 7th, 2020 | by de redactie

0

Hoe zorg je voor een fijne speelhoek in huis voor je kids?

Het is voor je kind hartstikke leuk om thuis een toffe speelhoek te hebben! Een plekje om zich echt even terug te kunnen trekken. En natuurlijk om veel plezier te maken! Maar hoe zorg je nu voor de perfecte inrichting van de speelhoek? Lees verder: we delen onze tips.

Een comfortabele ondergrond

Allereerst is het belangrijk om stil te staan bij de ondergrond in de speelhoek. Zeker als je nog kleine kinderen hebt! Maar ook als je kids al wat ouder zijn: het spelen kan er immers ruig aan toegaan, zeker bij jongens. Met een zachte ondergrond zit je daarom altijd goed, want vallen of stoten is zo een stuk minder gevaarlijk. Leg een lekker groot vloerkleed op de grond! Dat staat ook nog eens beeldig: de speelhoek krijgt meteen een gezellige look. Een tip: met mooie afgeprijsde vloerkleden ben je helemaal niet veel kwijt aan een fijn kleed. En dat is mooi meegenomen!

Voldoende ruimte om te spelen

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoeveel ruimte je in huis hebt, maar het is wel zo leuk voor kinderen als er wat plek is in de speelhoek. Zo hoeven je kids minder rekening te houden met de beperkte ruimte die ze hebben – en dat zorgt toch voor zorgelozer spelen. Probeer dus niet om alles in een klein hoekje te proppen, maar gun je kinderen ook wat ruimte voor hun speelplezier!

Handige meubels in de speelhoek

Hoewel kinderen misschien voornamelijk op de grond zitten om te spelen, zijn meubels ook wel handig in de speelhoek. Denk aan een comfortabele stoel en een stevige tafel – ideaal om aan te tekenen, lezen of knutselen. Ook een kast is wel zo handig, om al het speelgoed een plekje te kunnen geven.

Voldoende opbergruimte

Over die kast gesproken: zorg voor voldoende opbergruimte in de speelhoek. Je wilt toch immers niet dat al het speelgoed maar wat in de rondte blijft slingeren? Zeker als de speelhoek in je woonkamer staat, wordt het zo toch al gauw een rommeltje. Zorg dat het speelgoed netjes kan worden opgeborgen in een kast, mand, krat of bak. En laat je kids natuurlijk zelf ook gewoon een handje helpen bij het opruimen!

Variatie met speelgoed

Ten slotte is het leuk om te variëren met speelgoed in de speelhoek. Zorg dat er zowel ‘druk’ als ‘rustig’ kan worden gespeeld – van bouwen tot tekenen bijvoorbeeld. Ook een leuk idee: leg niet al het speelgoed van je kind in de hoek neer, maar bewaar sommige spullen op een andere plek. Zo kun je dit af en toe als verrassing omwisselen, voor weer een heleboel nieuw speelplezier!

 

LEES OOK:...

Comments are closed.

Back to Top ↑