6x Stoere buitencadeaus voor vaderdag

18 juni 2020

Een cadeau vinden voor vaderdag kan een hele uitdaging zijn. Houdt jouw vader van het buitenleven en geniet hij graag van de tuin? Dan is een buitencadeau een mooie tip voor vaderdag. Van klein tot groot: dit zijn 6 stoere en handige buitencadeaus voor vaderdag!

1. Stoere barbecue

Heb je een gezellige tuin, dan is een barbecue een goed idee. Je kunt dan met warm weer lekker buiten eten. Hoewel we een aardig eind zijn met de emancipatie, is barbecuen nog steeds vooral een ‘mannending’. Ga je een bbq kopen? Let dan goed op de kwaliteit en de manier van verhitten. Mannen vinden het meestal het leukst om een houtskool barbecue te hebben, zodat ze lekker kunnen spelen met vuur. Een elektrische barbecue is wel veiliger als je (kleine) kinderen hebt.

buitencadeaus voor vaderdag

2. Praktische tafel bbq

Een tafel barbecue is eigenlijk gewoon een klein model barbecue. Dankzij het kleine model kan de tafelbarbecue gemakkelijk meegenomen worden. Hij is ook gemakkelijker schoon te maken en op te bergen in de garage of schuur. Je moet wel goed letten op de kwaliteit: de goedkoopste tafelbarbecues zijn vaak gevaarlijk omdat de poten al snel los gaan zitten en de bbq instabiel staat. Kies dus een tafel bbq van goede kwaliteit als vaderdag cadeau, dan heb je er nog lang plezier van.

3. Gezellige vuurkorf

Om nog even in hetzelfde thema te blijven: ook een vuurkorf is een aanwinst voor je tuin. Bovendien sluit het helemaal aan bij de voorliefde van de meeste mannen om een mooi vuurtje te maken. Kies voor een vuurkorf die een goede vorm heeft, zodat je geen last hebt van rondsproeiende vonken als je op je terras zit. Een mooie vuurkorf is een prima tuindecoratie, je kunt er een gezellig vuurtje in aansteken en bovendien kun je dan ook ’s avonds langer genieten van je tuin.

vaderdag cadeau, vuurkorf

4. Comfortabele tuinstoel

Buiten zitten doe je natuurlijk het liefst zo comfortabel mogelijk. Wat is dan een handiger cadeau dan een comfortabele tuinstoel? Om uit te zoeken welke stoel een geschikt cadeau zou zijn voor vaderdag, moet je eerst even op onderzoek uitgaan. Bij voorkeur neem je de ontvanger met een smoesje mee naar een winkel en proberen jullie een aantal stoelen uit. Het liefst natuurlijk zonder dat je verklapt dat zijn favoriete stoel weleens een cadeautje zou kunnen worden. Kies je een inklapbare tuinstoel, dan is dat extra gemakkelijk met opbergen of meenemen als je bijvoorbeeld gaat kamperen met de kids.

5. Interessant weerstation

Een weerstation kan erg interessant zijn. Je kunt gedurende langere tijd bijhouden hoe hard het waait, hoeveel het regent enzovoorts. Een weerstation wordt doorgaans geïnstalleerd met meerdere sensors die buiten worden geplaatst. Een weervaantje moet op een hoge plaats worden geïnstalleerd. Vervolgens plaats je in huis het kastje van het weerstation. Hierop kun je precies de weersomstandigheden aflezen.

6. Goed tuingereedschap

Is de ontvanger van jouw vaderdag cadeau dol op tuinieren? Dan kies je voor goed tuingereedschap als cadeau. Het is belangrijk dat je daarbij rekening houdt met de kwaliteit van het gereedschap. Ga bijvoorbeeld naar een tuinspecialist. Het is een beetje cliché, maar het goedkoopste tuingereedschap is doorgaans van slechte kwaliteit en is bijvoorbeeld niet bestand tegen roest of tegen slijtage.

Ben jij op zoek naar een mooi cadeau voor vaderdag? En houdt je vader ook nog van lekker bezig zijn in de tuin? Dan zijn deze 6 stoere tuinideeën een prima idee als vaderdag cadeau. Zo heb je een mooi en origineel cadeau dat bovendien nog jarenlang gebruiksplezier oplevert.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...