boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs

Published on oktober 15th, 2018 | by Maryke

0

De stoere jongenskamer van Ravi

Ravi is 6 jaar en heeft een ontzettend stoere en grote jongenskamer. Er zijn dus helemaal geen excuses om niet op zijn kamer te kunnen spelen met zijn broertje of vriendjes! Toen wij ons jaren 30 huis ruim 6 jaar geleden kochten werd dit in eerste instantie onze slaapkamer. Maar toen Bodhi 3 jaar geleden werd geboren schoven wij allemaal een kamer door en verhuisden wij naar de zolder. Bodhi kreeg de babykamer en Ravi onze kamer. We hebben toen niets aan de muren gedaan, want Ravi vond de, door ons gekozen, kleur Vintage Blue hartstikke mooi! Toch hebben we pasgeleden zijn kamer helemaal big-boy-proof gemaakt. In deze blog geef ik jullie wat stoere jongenskamer inspiratie van Ravi.

Check dit stoere behang voor jongenskamers >>

Stoere jongenskamer inspiratie

Ravi’s kamer bestaat oorspronkelijk uit 2 kamers, maar toen wij het huis 6 jaar geleden kochten was het er al 1. De kamer heeft nog alle karakteristieke jaren 30 elementen, met als hoogtepunt de glas in lood bovenramen. Er komt veel licht binnen en mede door de lichte vloer en witte meubels en het geel-oranje licht dat door de glas in lood ramen naar binnen valt, oogt deze kamer nog ruimer en voelt de temperatuur altijd aangenaam.

Slaapkamer is nu grote jongen proof

We hebben Ravi’s kinderkamer een tijd geleden grote jongen proof gemaakt en de kleur Vintage Blue overgeschilderd in de iets stoerdere kleur Morning Dew (beide van Flexa). We hebben een tweedehands half-hoogslaper gekocht, waar Ravi echt super blij mee is. Want hij kan er ook heel knus onder spelen. Ik ben alleen nog op zoek naar een stoere zitzak, dan kan hij zich hierin terugtrekken met een boekje. Zou ik zelf heerlijk vinden, zo’n privé hoekje 😉 Zijn bureau bestaat uit een plank geperst hout en steunt aan de ene kant op een Ikea ladekastje, in bijna dezelfde kleur als de muur. En aan de andere kant op een oud keukentje van hout. Simpel en stoer! Ik ben gek op het stylen van ruimtes en wil er altijd graag een leuk plaatje van maken. Je kunt je voorstellen dat ik schrik als ik aan het einde van de dag, moe en uitgeput, zijn overhoop gehaalde kamer binnenstap. Maar het blijft een jongenskamer en gelukkig is het samen ook zo weer opgeruimd!

Verzamelaar

Ravi is een echte verzamelaar en heeft dus ruimte nodig voor al zijn ‘waar’. Overal vind je potjes en bakjes terug vol schelpen, kraaltjes, kettingen, muntjes, stenen en dingen van metaal (favoriet!). Daarnaast is hij gek op planten, dus deze zie je ook terug op zijn bureau. Samen zochten we de leukste kleine plantjes in terracotta potjes uit en ja, de cactussen prikken!

Rommel op de jongenskamer

Ik word gek van rommel, lees mijn ook blog 10x écht jongensgedrag, dus ging ik bij het veranderen van de kamer meteen op zoek naar stoere en handige opbergmogelijkheden. Onder de half hoogslaper staan een paar stoere groene dozen, een rieten mand en het grotere speelgoed zit in een grote wasmand. In het ladekastje onder zijn bureau zitten nog ontelbaar veel kleine bakjes, zakjes, etuis en boekjes. Het schoolbord kreeg Ravi van zijn oma en op de foto zie je een prachtig portret dat Ravi en vriendinnetje Benthe tekenden van elkaar. stoere jongenskamer inspiratie

Boeken op de kinderkamer

Ik vind voorlezen erg belangrijk en mijn beide jongens zijn er gek op. Ik vond op Pinterest een leuk voorbeeld en kocht 3 plankjes bij de Ikea. Lang niet al Ravi’s boekjes passen hierop, maar de leukste en meest actuele boekjes staan er lekker overzichtelijk bij. Handig, want zelf leren lezen is het helemaal in groep 3.

Ravi en Bodhi spelen met heel erg veel plezier op deze stoere, ruime kamer. En het ziet er echt niet altijd zo netjes uit hoor, nope! 

stoere jongenskamer inspiratie, peuterkamer

stoere jongenskamer inspiratie

Meer jongenskamer voorbeelden >>

Bekijk ook het leukste jongensbeddengoed >>

Toffe muurstickers jongenskamer >>

Tags: , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑