boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Kinderboeken top 10 boeken voor tieners, boeken voor tieners, kinderboeken 10-12 jaar, jongensboeken

Published on oktober 6th, 2021 | by Colinda

0

Top 10 leukste boeken voor tieners (volgens Boris)

Tieners en boeken lezen is niet de meest geziene combinatie, helaas. Want juist voor tieners is een goed boek een heerlijke uitlaatklep om even weg te zijn in je eigen wereld (of die van het boek). Meestal gaat hun voorkeur uit naar een andere tijdsbesteding. Als Boris de kans krijgt gaat hij ook het liefst de hele middag gamen, maar Boris is gelukkig ook nog wel gek op lezen. Hij heeft voor jou zijn favoriete top 10 boeken voor tieners op een rij gezet. Deze boeken heeft hij al gelezen óf staan op zijn verlanglijstje. Om hem te stimuleren om te lezen mag hij weer een nieuw kinderboek uitzoeken tijdens de Kinderboekenweek 2021. Welke zal het dit keer worden?

De top 10 van tiener Boris

Als we kijken naar de tienerboeken van dit moment. dan zien we dat de meeste boeken voor tieners voor kinderen vanaf 10 jaar zijn. Fantasyboeken zijn vaak erg geliefd bij tieners, zo ook bij Boris. Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent, iedereen kan deze boeken lezen. Waar jouw voorkeur naartoe gaat heeft te maken met wat jij leuk vindt om te lezen. Zo vindt Boris het ook heerlijk om af en toe stripboeken te lezen. Zijn voorkeur heeft dan de Donald Duck pockets. Dit leest vaak net wat makkelijker weg voor ze dan de gewone boeken. En natuurlijk hoef je niet altijd die dikke pil te lezen. Lezen moet gewoon leuk zijn!


boeken voor tieners, top 10 boeken voor tieners, boeken voor tieners, kinderboeken 10-12 jaar, jongensboeken, de eindeling boekenserie. boek de eindeling

1. De Eindeling (boeken serie)

Eerlijk is eerlijk; Boris viel als een blok voor de mooie illustraties op de voorkant van deze De Eindeling boeken serie. Hij wist het zeker: deze boeken wilde hij graag lezen. Mooie plaatjes helpen de meeste kinderen wel bij het wekken van de interesse en nieuwsgierigheid, zo ook Boris. 

De Eindeling opgejaagd (deel 1)

Het verhaald wordt verteld door Byx. Zij is het hondachtig wezen die je voorop het boek ziet; een Dariene en tevens de jongste van haar roedel. Een Dariene kan zijn duim bewegen, rechtop lopen, van boom naar boom zweven en kan met mensen praten.  

Vanwege de magische krachten die worden toegekend aan Darienes wordt haar soort opgejaagd in het door oorlog verscheurde koninkrijk van Nedarra. Wanneer Byx op onderzoek uit is, wordt haar roedel vermoord en vreest ze dat ze de laatste van haar soort is, de eindeling. Samen met Khara en Tobbel de wobbyk besluit zij op zoek te gaan naar misschien wel de enige overgebleven roedel.  Onderweg stuit ze op legendes van andere verborgen Darienes en ontmoet ze nieuwe bondgenoten – zowel dieren als mensen – en samen ontdekken ze een geheim dat elk schepsel in hun wereld zou kunnen bedreigen… .

Fantasierijk en super spannend

Boris is net begonnen in dit boek, maar vindt het nu al fantastisch en super spannend. Je wilt iedere keer weer weten hoe het verhaal verder. Hij moest wel even inkomen, want je leest over een volledig onbekende wereld: het Koninkrijk Nedarra, waarvan op de schutbladen een prachtige getekende kaart te zien is (zie foto hieronder). Je merkt tijdens het lezen dat hij ook terugkijkt op de kaart waar Byx en haar vrienden nu weer zijn. 

Deze boeken serie staat nu al op nummer 1 bij Boris terwijl hij ze nog niet eens uit heeft 🙂

KIJK HIER

boeken voor tieners, top 10 boeken voor tieners, boeken voor tieners, kinderboeken 10-12 jaar, jongensboeken, de eindeling boekenserie. boek de eindeling
boeken voor tieners, top 10 boeken voor tieners, boeken voor tieners, kinderboeken 10-12 jaar, jongensboeken, de eindeling boekenserie. boek de eindeling

2. De Grijze Jager (boeken serie)

De Grijze Jager boeken serie is populair bij heel veel jongens van ongeveer 11 jaar en ouder. Deze serie is al best oud maar blijft boeien. De Grijze Jager is een fantasy-boekenserie die bestaat uit twaalf delen. De jongen Will speelt de hoofdrol in ieder boek. Schrijver John Flanagan weet bijzonder gedetailleerd over een fantasiewereld te vertellen die vaak gebaseerd is op Europese landen en steden. Ieder boek van De Grijze Jager is een spannend avontuur, ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer met ridders, kastelen en veldslagen. 

KIJK HIER


Het nieuwste deel (deel 4) is uit!

3. De Tempeljagers (boeken serie)

Wil je graag een boek lezen vol avonturen en met een flinke dosis spanning? Dan is De Tempeljagers vast het juiste kinderboek voor jou! Het leuke van deze boekenserie is dat ieder boek een afzonder avontuur heeft met een einde. Dus je kunt ieder boek afzonderlijk lezen en je hoeft niet perse met deel 1 te beginnen.

Maar goed nieuws, want schrijver Michael Reefs van De Tempeljagers heeft inmiddels deel 4 geschreven en deze is nu net uit. Een superspannend en vooral ijskoud verhaal. Boris heeft echt veel zin in om dit boek te lezen. Moet je die voorkant zien, die is cool!

KIJK HIER

De Tempeljagers - Michael Reefs, De Tempeljagers 2 - De Tempeljagers - Het mysterie van de Gouden Feniks, De Tempeljagers 1 - Het verdwenen eiland Kivamba

4. Dader op het spoor – De ontvoerde schat

Dader op het spoor – de ontvoerde schat. Na zijn avontuur op de Hooglanden-expres kan Alex niet wachten op een tweede treinreis. Wanneer zijn oom Ben, die reisjournalist is,  vraagt of hij nog eens mee op reis wil hoeft hij geen seconde na te denken. Hij mag mee  op de California Comet om de iconische treinreis van Chicago naar San Francisco mee te maken.

Tijdens de treinreis verdwijnt de dochter van miljonair Argus Lemette op mysterieuze wijze. Alex vind diverse aanwijzingen tijdens de treinreis en ontdekt dat er iets niet klopt. Hoe verder de treinreis vordert, des te meer aanwijzingen vindt Alex naar de ontvoerders. En wat is het motief van de ontvoering? Losgeld? Maar met zo’n laag bedrag kan dat de reden niet zijn van de ontvoering van een miljonairs dochter. Kan hij haar ontvoerder ontmaskeren voordat de trein San Francisco bereikt?  

KIJK HIER


Ook leuk zijn deze leuke jongensboeken >>

Lees ook: Leuke tips voor thuis leren en spelen >>

Tags: , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑