Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

3 juni 2024

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer je een tuin vol met planten en een gazon hebt, dat je een stuk meer tijd kwijt bent aan het onderhoud ervan dan wanneer alles betegeld is. Ook al heb je veel onderhoud aan je tuin, je kan het jezelf wel een stuk makkelijker maken met de juiste tools. We gaan je vertellen welke dit zijn!

Je tuin snoeien

Als je een boom, struik of heg in je tuin hebt, zul je ergens in het jaar onderhoud moeten plegen in de vorm van snoeien. Het snoeien van je struik of boom is niet alleen belangrijk om hem er mooi uit te laten zien, maar ook voor de groei ervan. Het snoeien van de dode takken zal de groei van de boom of struik kunnen bevorderen. Het snoeien kan veel tijd in beslag nemen. Zeker in een grote tuin zul je hier wel even mee bezig zijn. Het juiste gereedschap is dan ook belangrijk bij snoeien. Een scherpe heggenschaar of snoeischaar maken deze tijd meteen een stuk makkelijker. Je hoeft minder kracht te zetten, waardoor het werk een stuk sneller zal gaan.

Het gazon

Als je een gazon hebt in je tuin weet je als geen ander hoeveel onderhoud er bij hoort. Niet alleen het verzorgen in de vorm van onkruid en mos weghalen, water geven en bemesten, maar vooral het maaien van het gras neemt veel tijd in beslag. Maaien is ook een taak die vaak terugkomt en zeker in de zomer als het gras snel groeit, moet je elke 2 weken wel het gras maaien. Als je een kleiner gazon hebt, is dit nog te overzien en neemt het niet veel tijd in beslag. Zodra je een groter gazon hebt, is het een ander verhaal. In dat geval is het misschien slim om je een te verdiepen in robotmaaiers. Bij een robotmaaier hoef je hem alleen aan te zetten en zal hij zelf het grasmaaien zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Flink tijdbesparend!

Je terras onderhouden

Afhankelijk van wat voor soort terras je hebt, heb je er veel of weinig onderhoud aan. Zo zal bijvoorbeeld een veranda van hout meer onderhoud nodig hebben dan stenen. Toch zal ook een terras met tegels onderhoud nodig hebben. De tegels zelf schoonmaken, maar ook zal er altijd wel onkruid tussen gaan groeien. Dit kun je op veel verschillende manieren weghalen. Is het weinig? Dan kom je al een heel eind met een onkruidsteker. Als het meer is, kan een onkruidbrander een snellere oplossing zijn. Kijk hier altijd wel mee uit dat je je tegels niet ruïneert.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...
smoothies

Gezonde smoothies voor kinderen, zo maak je ze..

Niets zo fijn als je kindjes voldoende vitaminen binnen krijgen en we kennen helaas bijna allemaal de fase dat ze...