Vaderdag vieren terwijl je gescheiden bent….

15 juni 2019

Dat vaderdag vieren nog steeds kan terwijl je gescheiden bent, dat bewijzen de vader van de kleine Viking en ik gelukkig nog steeds. De scheiding was voor ons al heel erg, maar nog veel erger voor onze kinderen.

Gescheiden ouders met het goede voorbeeld

Toch vinden wij dat we het goede voorbeeld moeten blijven geven en hebben we elkaar beloofd om geen ruzie te maken. Natuurlijk lukt dat niet altijd, maar we maken het altijd weer goed omwille van de kinderen, die voor alles gaan. Ook blijven we af en toe nog iets met ons vieren doen, een uitstapje naar een pretpark of dierentuin en zelfs af en toe nog een weekendje weg. Zo blijven we de kinderen het familiegevoel geven.

Vaderdag met je ex

Vaderdag met je ex vieren kan best, ook als papa ergens anders woont. En daarom gaan we op ’s ochtends op vaderdag met een ontbijtje naar papa toe en natuurlijk met de zelfgemaakte knutsels en vaderdag met je ex, vaderdag vieren met je ex en jullie kinderenkadootjes. Papa doet dan open in zijn pyjama en daarna kruipen hij en de kinderen in zijn bed om ontbijt op bed te eten en kadootjes uit te pakken.

Mijn ex vergeven

Mijn ex en ik zijn nu bijna 2 jaar uit elkaar, de manier waarop was niet fijn, maar ik heb hem kunnen vergeven. Ik wíl niet meer boos op hem zijn en ik wil ook niet de zure moeder zijn die de hele dag nare dingen over haar ex denkt en uitspreekt tegen de kinderen. We zijn samen gelukkig geweest en onze kinderen zijn uit liefde geboren. Dat moeten we dus goed onthouden en daarom gunnen we elkaar ook het beste.

Zo doet mijn ex mijn tuin nog steeds, en kook ik wat lekkers voor hem als ik de kinderen ga brengen in ‘zijn’ weekenden. En waarom ook niet? We zijn er allemaal beter op als er geen ruzie is.

Wij vieren vaderdag

Dus ook ga ik met de kinderen aanstaande vaderdag naar hun vader toe, inclusief tekeningen, kadootjes en een lekker ontbijtje. Daarna mogen ze bij hun vader blijven en maken ze er met zijn drietjes een leuke dag van. Zelf trek ik me dan even terug omdat het zijn dag is met de kinderen.

Op dit moment hebben we beide nog geen nieuwe relatie, dus ik ben me ervan bewust dat het ooit ook minder makkelijk kan worden, nieuwe partners zien het helaas vaak niet zo zitten met ex-partners.  Maar ook dan zullen we ons uiterste best doen en de kinderen ten alle tijde voorop zetten. Ik ben heel blij dat het zo kan.

Voor alle papa’s een fijne vaderdag toegewenst!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_9932

DIY cadeau voor Vaderdag: Creatief met krimpfolie

De leukste cadeaus om weg te geven blijven toch echt de eigengemaakte. En met Vaderdag is het natuurlijk ontzettend leuk...
Vaderdag Cadeau inspo (1)

Vaderdag cadeau inspo

Over een paar weekjes is het weer zo ver, Vaderdag! We zetten onze papa’s dan ook graag in het zonnetje...
corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...