5 TIPS voor de ultieme thuisbijfvakantie!

24 mei 2020

Ik weet het zeker! Wij blijven dit jaar lekker thuis,  als gevolg van het Coronavirus. Geen tropische oorden, geen inspirerende stedentrips (helaas), maar we maken er een geweldige thuisblijfvakantie van. Wij vieren vakantie in de achtertuin! 

Zorg voor genoeg leuk buitenspeelgoed >>

Vakantie in de achtertuin

Misschien heb jij je vakantie al geboekt voor de zomer, maar wij hebben dit nog niet gedaan en gaan het ook bewust niet doen dit jaar. Wij blijven bewust thuis. We hebben het geluk dat wij een heerlijke tuin hebben en gaan hier dit jaar ook optimaal gebruik van maken. Wij maken van onze achtertuin een waar vakantieparadijs! Natuurlijk denken we hierbij ook aan de kinderen, maar we vergeten een heerlijke plek voor onszelf ook zeker niet. Want wij hebben natuurlijk ook vakantie 🙂

1000x dagjes uit met kinderen in Nederland >>

Thuisblijfvakantie tips

Mocht je ook voor de thuisblijfvakantie kiezen dan heb ik nog een paar fijne tips voor je:Staycation tip 1: Buiten koken 

Als eerste tip heb ik voor je: kook lekker buiten! Zorg dat je een fijne buitenkeuken hebt waar je vanalles op kunt koken. Dus niet alleen om te barbecueën, maar juist ook om een pan pasta te koken met wat lekkere grilgroenten erbij of eentje waar je een pizza op kunt bakken. Zo heb je voldoende afwisseling en kun je ook echt iedere dag buiten koken en buiten eten voor dat ultieme vakantiegevoel.

Staycation tip 2: Loungen in eigen tuin

Zorg dat je zelf een heerlijke plek hebt waar je comfortabel kunt zitten. Je tuinstoel of loungeset moet voor de komende periode een plekje worden waar je niet meer uit bent te slaan. Een plekje waar jij je heerlijk kunt ontspannen en waar je volop kunt genieten van je thuisblijfvakantie.

Wanneer je een veranda hebt of een lekker plek onder de bomen kun je ook leuk buitenverlichting ophangen. Zo kun je ’s avonds ook heerlijk genieten van je eigen vakantieparadijs!

vakantie in de achtertuin, thuisblijfvakantie, staycation, waterglijbaan

Vakantie in de achtertuin tip 3: Waterpret

Bij een vakantie hoort echter een wateraspect. Hoe klein je tuin ook is probeer ergens een stukje zwembad te creëren. Al plaats je maar een opblaasbaar zwembad, want er is niets lekkerders  dan even een verfrissende plens water of om je voeten even af te koelen in een bak met water. Dit geeft je ook het ultieme vakantiegevoel. Doe je ogen dicht en waan je aan de Spaanse Riviera. Wat ook heel leuk is, is een waterglijbaan waarop de kinderen kunnen glijden. En vergeet de waterpistolen en waterballonnen niet!

Ook leuk: een rodeo stier in je tuin >>

vakantie in de achtertuin, thuisblijfvakantie, stycation

Staycation tip 4: Kamperen in je tent

Het ultieme vakantie gevoel is kamperen in een tent. Zet een tentje op een goede plek in de tuin. Compleet met luchtbedden, slaapzakken en een zaklantaarn. Het leuk is het om hier een paar nachten in te gaan slapen? Wedden dat je echt het gevoel hebt alsof je op vakantie bent (in je eigen achtertuin).

Staycation tip 5: Music please

We weten het, in de tuin kun je natuurlijk niet de muziek hard aanzetten. Maar hoe lekker is het om op Spottify lounge muziek te selecteren en deze af te draaien op standje zacht-maar-hard-genoeg. Door muziek geef je een hele andere sfeer aan je eigen achtertuin.

Wanneer je deze tips opvolgt heb je een fantastische vakantie in de achtertuin! Wees creatief en geniet van de zomer.

achtertuin vakantie

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...