Vanaf welke leeftijd geef je een kinderfeestje?

16 december 2020

En dan is je oudste zoon ineens 5 jaar. Waar is in hemelsnaam die tijd gebleven? Het vliegt echt voorbij!  Dat betekent ook dat hij alweer een jaar naar school gaat. En waar ik vorig jaar nog niet bij na hoefde te denken, spookt nu toch wel door mijn gedachte…… Vanaf welke leeftijd geef je een kinderfeestje?

De leukste feestartikelen voor een geslaagd kinderfeest  >> 

Leuke cadeauTIPS voor jongens >>

Vanaf welke leeftijd geef je een kinderfeestje?

Ik heb verschillende moeders in mijn omgeving gevraagd. Moeder 1 zegt al vanaf 4 jaar met een paar kindjes en met een paar wordt dan ook echt maar 2 bedoeld.  Moeder 2 zegt vanaf 5 jaar en dan gewoon lekker uitnodigen die je zoon wil. Moeder 3 zegt vanaf een jaar of 6 en dan het aantal kindjes naar leeftijd. En dan heb je nog moeder 4 die mij verbaasd aankijkt met grote ogen en een reactie geeft van hoe ik het zo ongeveer kan bedenken om dat op deze leeftijd al te willen doen. Zij zegt nog net niet “Mens, waar begin je aan!”.  Die stelt het dus zo lang als mogelijk uit.
Afijn, nu heb ik dus nog geen duidelijk antwoordt……

Wat doe je dan op zo een eerste kinderfeestje?

De ene moeder gaat vooral voor thuis een leuk feestje ervan maken. Eerst een spelletje doen met de cadeautjes verstoppen, dan nog een leuke eierkoek of cupcake versieren, om vervolgens nog wat ouderwetse spelletjes te spelen zoals zakdoekje leggen, koekhappen en spijkerpoepen. Erg leuk! De andere moeder gaat liever voor een activiteit buiten de deur, maar met de leeftijdscategorie 4 t/m 6 jaar kom je dan toch niet heel veel verder als een Ballorig, Monkey Town of iets soortgelijks.

En hoelang duurt zo een kinderfeestje dan?

De meeste geven toch wel aan dat ongeveer 2 a 3 uurtjes toch echt wel de max. is op deze leeftijd, omdat het anders snel uitloopt in ruzies, conflicten en huilbuien.  Niet zo fijn voor een feestje!

Feestweek

Voordat hij jarig werd heeft hij wel gevraagd of hij al zijn vrienden mocht uitnodigen.  Toen heb ik hem uitgelegd wat een kinderfeestje inhoudt. Daar had hij reuze veel zin in.  Maar nu zijn verjaardag geweest is, hij heeft getrakteerd op school, hij op de dag zelf zijn beste vriend te spelen heeft gehad, hij in het weekend zijn verjaardag gevierd heeft, en nu de verjaardagsslingers weer van de muur zijn , denk ik dat het wel goed zo is!  Hij heeft geen feest gehad, maar een feestweek.

Als hij er zelf niet meer over begint, dan is het goed zo.  Hij houdt al niet zo van spelletjes en om een hele middag in een speelhal te hangen en alle kinderen weer heelhuids naar huis zien te krijgen, dat zie ik ook niet zo zitten.  Nee, dit jaar proberen wij over te slaan. En dan volgend jaar, als hij 6 jaar geworden is, misschien dat de keuze dan wat ruimer is en wij er een mooi feestje van kunnen maken!

LEES OOK:

Vanaf welke leeftijd geef je een kinderfeestje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderfeest-uitjes-thuis-jongens-jongensfeest

Tijd voor een feestje! –> Kinderfeest inspiratie

Vaak is dit voor je kind toch wel het hoogtepunt van jarig zijn.. Kinderfeest! Lang wordt er naar uitgekeken en...
piratenfeest

Een kinderfeestje in piratenthema, zo doe je dat!

Het geven van een kinderfeestje kan ontzettend veel kopzorgen geven. Wat ga je doen met de kinderen, wat serveer je...
djembe workshop kinderen

3x Leuke workshops voor kinderen

Ben je klaar om je innerlijke ritmische genie los te laten en een onvergetelijk muzikaal avontuur te beleven? We hebben...