hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Sport vechtsport voor kinderen, boksen voor kinderen

Published on februari 25th, 2019 | by de redactie

0

Vechtsport voor kinderen goed of slecht?

Help mijn kind wil op een vechtsport, is waarschijnlijk de eerste reactie van veel ouders (lees moeders). Wat zijn de voor- en nadelen van het beoefenen van een vechtsport als kind en zijn alle soorten vechtsport voor kinderen toegankelijk?

Welke vechtsporten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten vechtsporten en daarom moet je ook goed kijken wat bij je kind past. Judo is een veelvoorkomende keuze voor kinderen, maar dit geldt minder voor vechtsporten als karate, aikido, jiujitsu, taekwondo, boksen en kickboksen. Dit heeft waarschijnlijk deels te maken met het feit dat judo in essentie een verdedigingssport is en een andere insteek heeft dan veel van de andere vechtsporten.

Wil je kind, misschien wel samen met jou, op een vechtsport? Dan heb je hier wel speciale kleding en accessoires nodig. Iedere sport heeft zijn eigen uitrusting en benodigdheden. Vechtsportwinkel Aiki-budo.nl is gespecialiseerd in allerlei soorten vechtsporten en vechtkunsten.

Vechtsport voor kinderen slecht?

Heeft een vechtsport een negatief effect op mijn kind en wordt hij er niet agressief van? Dat is de grootste angst die speelt bij ouders. Maar natuurlijk willen ze bij de sportvereniging niet geassocieerd worden met een negatief imago (want dan kunnen ze hun sportschool wel sluiten). Een goede sportschool zal er alles aan doen om juist een positieve sfeer en vibe mee te geven aan de kinderen.

Het doel van een karate-, boks-, jiujitsu- of ander soort les is niet om kinderen te leren dat vechten de oplossing is of dat ze wat ze tijdens de training leren zoveel mogelijk daarbuiten toe moeten passen. In plaats daarvan leren kinderen hun eigen frustratie in bedwang te houden, leren ze respect voor hun tegen- en medestander en leren ze dat ze situaties zelf onder controle hebben.

Vergeet ook niet dat een training voor kinderen beduidend anders verloopt dan een training bij volwassenen. Sparren is bij kinderen niet toegestaan en fysiek contact is aan strenge regels verbonden. Kinderen gaan bovendien goed beschermd de les in en niet alle klappen, trappen en stoten zijn toegestaan. Hier wordt juist extra goed opgelet!

Zelfvertrouwen en weerbaarheid

Een vechtsport is juist een goede manier voor kinderen om zelfvertrouwen en weerbaarheid op te bouwen. Drukke kinderen kunnen bij vechtsporten goed hun energie kwijt terwijl ze tegelijkertijd leren te focussen. Verdiep je goed in de verschillende soorten vechtsporten om uit te vinden welke vorm het beste bij jouw kind past.

Concluderend

In alle vechtsportlessen staan normen en waarden bovenaan. Ze hebben er duidelijke regels, respect voor elkaar, heldere communicatie en persoonlijke aandacht: je ziet dat het de kinderen goed doet. Vechtsport voor kinderen slecht? Niet dus! Misschien is het wel een goed idee om alle kinderen een paar lessen in vechtsport mee te geven!

Wanneer je kind op vechtsport wilt, ga dan een keer langs bij verschillende scholen om de sfeer op te snuiven en een les te bekijken. Wordt de nadruk inderdaad op bovenstaande waarden gelegd en wordt overmatig competitief of agressief gedrag gecorrigeerd? Luister naar je gevoel en of je kind zich er prettig bij voelt ja of nee. Daarnaast is plezier in sporten het allerbelangrijkste!

Zit jouw kind ook op een vechtsport? Laat jouw mening weten in een reactie hieronder!

Bekijk ook: stoere skikleding voor kids >>

Bekijk ook: stoere skikleding voor kids >>
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, nieuwe kinderkleding collecties, jongensmodeblog, jongensmode herfst winter 20202-2021, get the look boys, outfit of the day jongens, boys style, boysfavourites, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode winter 2020-2021, winterkleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderschoenen, stoere jongensschoenen, jongens schoenen, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, shoesme, shoesme kinderschoenen

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, najaarskleding jongens, lentekleding jongens, stoere jongenskleding, herfstkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, back to school, back to school musthaves, back to school shopping, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • LEUKE SHOPS

  jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!