Verhuizen met kinderen: waar moet je op letten?

10 juni 2023

Verhuizen kan een grote impact hebben op kinderen.  Het is verstandig om rekening te houden met hun behoeften en ervoor te zorgen dat de verhuizing soepel verloopt voor het hele gezin. In dit artikel zullen we enkele punten bespreken waar je op moet letten wanneer je met kinderen verhuist. Of je nu naar een nieuwe stad verhuist of gewoon naar een andere buurt, deze tips zullen de verhuizing gemakkelijker maken voor jou en je kinderen.

Creëer een positieve sfeer

Een verhuizing kan zowel opwindend als angstaanjagend zijn voor kinderen. Probeer daarom een positieve sfeer te creëren en hen te betrekken bij het proces. Bespreek de verhuizing met hen en leg uit waarom jullie gaan verhuizen. Laat hen weten dat het een avontuur is en dat ze nieuwe vrienden zullen maken en nieuwe plekken zullen ontdekken.

Betrek de kinderen bij de planning

Laat je kinderen deelnemen aan de planning van de verhuizing. Ze kunnen bijvoorbeeld meedenken over hoe hun nieuwe kamer eruit moet zien of welke kleur ze willen voor de muren. Dit geeft hen een gevoel van controle en maakt de verhuizing een stuk leuker. Ze kunnen ook hun eigen spullen inpakken in verhuisdozen van dozenmagazijn.nl. Op deze manier houd je ze bezig en kunnen ze hun gedachten even op een andere plek zetten.

Houd rekening met de school

Als je kinderen hebt die al naar school gaan, moet je rekening houden met de schooltijden en het nieuwe schoolsysteem in de buurt waar je naartoe verhuist. Neem contact op met de nieuwe school om ervoor te zorgen dat je kinderen een soepele overgang hebben en mogelijk zelfs nieuwe vrienden kunnen maken voordat de verhuizing plaatsvindt.

Bewaar belangrijke items apart

Bepaalde spullen zoals paspoorten, medische dossiers en belangrijke documenten moeten apart bewaard worden. Deze spullen moeten ook gemakkelijk toegankelijk zijn tijdens de verhuizing. Op die manier kun je snel bij deze spullen als dat nodig is. En heb je spullen met emotionele waarden? Het is dan een goed idee om deze te bewaren op een plek waarvan je zeker weet dat deze niet zoek raken. Kijk ook goed welke spullen jouw kinderen echt mee willen nemen en zorg dat deze ook apart liggen.

Plan een leuke activiteit na de verhuizing

Na een drukke verhuisdag is het belangrijk om wat ontspanning en plezier te hebben. Plan een leuke activiteit voor het hele gezin, zoals een bezoek aan een park of een speeltuin in de buurt. Op deze manier kun je de spanning verminderen en het gevoel van een nieuw begin te versterken. Dus, heb jij binnenkort een verhuizing met kinderen gepland staan? Gebruik de bovenstaande tips dan om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

Welke reisverzekering past het beste bij jou?

Er zijn maar weinig mensen die niet warmlopen voor een leuk uitje. Voor de een is een uitje in eigen...
Ontwerp-zonder-titel-2

Overweeg jij om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Als ondernemer moet je risico’s nemen om tot mooie resultaten te komen. Dat wil echter niet zeggen dat je alle...
8ea6BcxeYhqB9byvSbhWZ7GWp7U

De leukste films op Netflix

Zijn jullie thuis ook in het bezit van een Netflix abonnement? Dan moet je deze films zeker eens bekijken. Met...