Verplicht thuis door het Coronavirus

19 maart 2020

We worden ’s morgens wakker zonder dat ik de wekker heb gezet. De afspraak die ik vandaag had voor mijn werk, heeft afgebeld. Ik heb slecht geslapen, er spookte zoveel door mijn hoofd. Ik had met mijn werkgever afgesproken dat we vanmorgen telefonisch overleg hebben. Maar eerst gaan de kinderen en ik naar beneden, in pyjama en lekker rustig aan. De kinderen vinden het ook maar gek, geen school vandaag. Ze kijken een beetje tv terwijl ik de nieuwspagina’s bekijk. Wat een rare gewaarwording, het is net alsof we in een film terecht zijn gekomen. Ik had nooit gedacht dat ons zoiets zou kunnen overkomen in deze moderne wereld. De zwarte pest vroeger, ja, maar dit virus in onze tijd? Dat gaat me een beetje te boven. 

Hoe leg je je kinderen uit wat het Coronavirus is

Gisteravond hebben we met zijn 3 het jeugdjournaal gekeken waarin we uitgebreid en in kindertaal hoorde, wat het Coronavirus nou eigenlijk was. De kleine Viking was daar echt blij mee, hij had zich beste een beetje druk gemaakt over alles, maar ik zag aan zijn koppie dat hij het flink aan het verwerken was. Veerle is nog net wat te jong om te snappen wat dit nu betekent voor ons land, ze snapt alleen dat ze 3 weken niet naar school hoeft en lijkt daar zelfs best blij mee te zijn.

Beter thuisblijven

Ondertussen bel ik met mijn werkgever, we zitten beide in dubio, wat moeten we doen? Alle afspraken waar ik heen ga, afzeggen? Of juist eerst bellen en vragen wat zij willen. Ik besluit dat ik eerst ga navragen wat mijn klanten, die vooral kledingwinkels hebben en dus nog open zijn, willen. Mijn werkgever en ik spreken af om morgen weer even te bellen met elkaar.

Ik app de klant, waar ik morgen heen wil, kinderkledingwinkel Dot en Julot in Breda. Een hele leuke winkel die het merk verkoopt waar ik voor werk, Angelique, de eigenaresse, zegt gewoon geopend te zijn en vind het goed als ik langskom. Ik vertel haar dat ik niet ziek of verkouden ben en dat we op afstand blijven. Maar een paar uur later krijg ik een app van mijn werkgever waarin hij zegt dat ik toch beter thuis kan blijven en het landelijk advies te volgen. Compleet begrijpelijk, aan de andere kant had ik zin om even bij deze leuke winkel langs te gaan en meteen even te snuffelen tussen alle leuke kleding, tja, ik ben nu eenmaal verslaafd aan leuke kinderkleding.

Zijn er ook goede kanten aan deze pandemie?

Als ik daarna mijn Facebook open, zie ik overal aanbiedingen voor hulp verschijnen. Jonge meiden bieden oppas aan huis aan, restaurants brengen hun producten naar de voedselbank, en vele mensen bieden hulp aan zoals boodschappen halen voor oudere mensen. Aan alle kanten komt er hulp op gang. Zouden er ook goede kanten zitten aan deze pandemie? Ik denk aan de stikstofcrisis, dit moet natuurlijk gunstig zijn. En ik denk aan de regering die eindelijk inziet hoe ontzettend belangrijk de zorg en het onderwijs is. Gaan de beroepen die nu door blijven gaan eindelijk de waardering krijgen die ze zo hard verdienen?

En terwijl ik zie welke prachtige acties er opgezet worden in heel Nederland besef ik, ik ben trots op mijn land, met zijn allen redden we het wel. Het zal zeker pittig worden, en vooral heel naar voor de eenzame of oudere mensen onder ons, maar dit volk, het trotse Nederland, komt dit wel weer te boven.

Check dit handige weekschema voor de kinderen thuis >>

Ben jij ook verplicht thuis door het Coronavirus? Heb je misschien nog handige thuisblijf tips voor andere ouders? Fijn als je deze wilt delen met ons in een reactie onderaan dit bericht!

Voor meer vragen en antwoorden kun je ook terecht op de site van het RIVM.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...