De vívofit jr2 activity tracker; beweeg jij wel genoeg?

16 december 2018

Sinds kort heb ik iets nieuws op mijn telefoon, een stappenteller. Ik was wel eens benieuwd hoeveel ik nou op een dag liep. Ik ben de hele dag druk, vlieg van de ene afspraak naar de andere afspraak, breng de kinderen naar school en clubjes. Het leek mij leuk omdat inzichtelijk te hebben. En ieksssss….ik deed maar zeer weinig stappen op een dag  en dat terwijl ik o zo druk ben.

Lees ook: Van Top tot Teen in party collectie by Zeeman >>

vívofit jr2 activity tracker van Garmin

Dat heeft mij aan het denken gezet. Ik breng mijn kinderen met de auto naar school ivm afstand en haal ze dus ook weer op. En zo gaat het ook met speel afspraakjes en clubjes. Buiten dat ik niet genoeg beweging krijg, krijgen mijn kinderen dat misschien ook niet. Daarbij merk ik dat het mij motiveert om mijn doel te behalen en ik dus nog extra blokje om pak om mijn doel te behalen. Als het bij mij zo werkt dan toch ook vast wel bij Max? Zodoende kreeg Max een vívofit jr2 activity tracker van Garmin, een activity tracker voor kinderen vanaf 4 jaar.

Van die bank af!

Bij het  uitpakken moest Max even kijken hoor, wat is dit voor een klein bandje en mini horloge? Maar er zit stretch in, veel stretch en de tracker past perfect om zijn pols. En fijn geen geklungel met een lastig horlogebandje. Ik vertel Max wat dit horloge allemaal kan. Het is een horloge, stappenteller, agenda in 1. En houdt dus bij hoeveel je loopt. Max gaat meteen rondjes lopen om de bank heen!

Bijbehorende App

De verkrijgbare activity trackers hebben allemaal een polsbandje met een bijbehorende Disney- Star Wars- of Marvel-thema en app-avontuur. In de Appstore download je deze gratis app, en daarmee kun je als ouder doelen instellen. Dus hoeveel beweging je kind moet halen maar ook taken! Als kinderen hun dagelijkse 60 minuten activiteit halen kunnen ze een stap verder in de het app-avontuur.

Max heeft een BB8 Star Wars bandje en dit app-avontuur hoort daarbij: Met behulp van het elastische of verstelbare Star Wars bandje boeken kinderen vooruitgang in app-avonturen in BB-8’s Adventure: A Star Wars Story, waarin dagelijkse activiteitsdoelen van 60 minuten hun inspiratie vormen om hun best te doen. Kruip in de huid van een kleine verzetsstrijder en beleef samen met BB-8 en de piloot Zepha allerlei avonturen op de planeet Jakku. Zoek in roestige ruimteschepen naar ontbrekende onderdelen, maak kennis met Maz Kanata, de koningin der smokkelaars, en red je vriend BB-8 als de nood aan de man komt.

vivofit jr2, activity tracker kids, garmin, stappenteller voor kinderenMunten sparen

Wij hebben in huis een paar vaste klussen die Max moet doen. Zo  moet hij iedere dag zijn rugzak zelf uitruimen en opruimen, 10 minuten lezen en uiteraard zich zelf aankleden en tandenpoetsen. Met de vívofit jr2 kan hij nu digitale munten verdienen. De digitale munten kan hij inwisselen om het spel te spelen dat bij deze tracker hoort maar ik kan ook zelf een beloning afspreken. Denk aan 30 minuten extra schermtijd of een bezoek aan de bioscoop. Max is erg gevoelig voor deze beloningen en doet er ook veel aan om dit te behalen.

Bewegen en taken doen

De combinatie tussen meer bewegen en taken is een goede voor mijn kind. Zeker over het bewegen hoef ik mij geen zorgen te maken, de eerste dag haalt hij al direct 14000 stappen en dat is meer dan voldoende. De taakjes motiveren hem. Daarnaast ben ik blij dat ik in mijn telefoon kan zien hoe hij slaapt. Slapen is hier voor mijn gevoel altijd te kort maar nu kan ik het zien. En ja hoor, het blijkt dat Max al om 5.45 wakker is en hij dus slaap uren mist. Wij kunnen hier nu mee aan de slag.

Conclusie vívofit jr2 activity tracker van Garmin

De vívofit jr2 activity tracker van Garmin is zeer veelzijdig, het bandje is van stretch dus ze kunnen hem niet verliezen, de batterij gaat een jaar lang mee, en is ook nog eens waterdicht! Kortom een veelzijdige activity tracker die zeer geschikt om als ouder en kind samen te gebruiken. De adviesprijs is € 89,99

Wil je nog meer weten over de vívofit jr2 activity tracker van Garmin? Bekijk hier

kinderhorloge, Vivofit activity tracker, activity tracker voor kinderen, review Vivofit activity tracker, review activity tracker, boyslabel

Bekijk ook: Stoere horloges voor stoere boys >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Zorg en gezondheid: waar let je op bij de keuze voor de juiste verzekering?

De zorgverzekering is een verplichte verzekering om af te sluiten. Dat is niet zonder reden: het is immers een hele...
Boekreview-Pretpark-13

Boekreview – De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: Het pretpark

Dit nieuwste boek van de Youtube helden Rutger, Thomas en Paco staat bij Xavi hoog op de verlanglijst. Hij heeft...
dierendag dierenvriend

Een extra knuffel voor de huisdieren op 4 oktober

Als kind keek ik het liefst programma’s met dieren, zoals Pippi langskous! Ik wilde dit later ook, en stiekem nog steeds. Een...