Waarom houten jaloezieën ideaal zijn voor jongenskamers

25 oktober 2022

Zoek je nog gepaste raamdecoratie voor de slaapkamer van je baby, peuter, kleuter of tiener? Dan moet je zeker houten jaloezieën overwegen. Deze praktische, isolerende en charmante raamdecoratie is een echte eyecatcher in elke stoere jongenskamer.

Verstelbaar

Jaloezieën bestaan uit verschillende stroken of lamellen. Deze zijn (afhankelijk van het type jaloezie) horizontaal of verticaal verstelbaar. Dat is handig want zo kan je de lichtinval in de kamer van je kind zo optimaal mogelijk regelen. Je kan spelen met het natuurlijke licht en creëert zo een aangename sfeer in de slaapkamer. Aangezien een kinderslaapkamer een plek is waar zowel geslapen als gespeeld wordt, is dat ideaal. Met houten jaloezieën verduister je de kamer, kan je de privacy waarborgen en de lichtinval op gepaste wijze filteren.

Heerlijk koel

Wanneer je raamdecoratie kiest, is het belangrijk rekening te houden met de isolerende waarde van het type decoratie. Zo houden verduisterende gordijnen de warmte goed tegen, maar ook houten jaloezieën houden je kind zijn kamer heerlijk fris tijdens de zomermaanden. Naast het weren van de zon, hebben (gesloten) jaloezieën ook een verduisterend effect. Ze verduisteren de kamer niet voor de volle 100% maar maken het wel donker genoeg. Wil je nog een stapje verder gaan, kies dan voor verduisterende gordijnen als extra raamdecoratie.

Warme uitstraling

Hardhout straalt altijd warmte uit. Heb je je jongenskamer uitgerust met houten meubelen? Dan kan je het geheel mooi afwerken met houten jaloezieën. Ze geven elke ruimte een natuurlijke, warme en authentieke sfeer. Ook jaloezieën uit bamboe of aluminium zijn toppers. Het voordeel van aluminium jaloezieën is dat ze beschikbaar zijn in tal van kleuren. Zo kan je je kinderkamer echt personaliseren en de kleur afstemmen op de keuze van je kind.

Makkelijk schoon te maken

Je wil de slaapkamer van je oogappel te allen tijde spic en span houden. Denk er dus wekelijks aan de jaloezieën stofvrij te maken. Dit is gelukkig een heel eenvoudige klus! Het stof is makkelijk af te nemen met een vochtige doek, een plumeau, een speciale jaloezie stoffer of gewoon met de stofzuiger. Gebruik daarvoor best het stofborsteltje.

Stoer accent

Een jongenskamer moet er bovenal stoer uitzien. Je kan je houten jaloezieën upgraden en voorzien van een stoere touch, door er een ladderband aan toe te voegen. Zo geef je de kamer van jouw kleine spruit een instant robuuste uitstraling!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Zo creëer je een leuke en praktische werkplek voor in de kinderkamer

Zijn je kinderen al wat ouder, krijgen ze regelmatig huiswerk mee of hebben ze behoefte aan eigen werkruimte, dan kan...
sweet-home-dekbedovertrek-formule-1-rood-140x200-c

Een stoere tienerkamer: zo doe je dat!

Wanneer jouw jongen wat ouder wordt, wordt het tijd om de slaapkamer eens goed onder handen te nemen. De overgang...
pasted image 0

Stijlvolle vloeroplossingen: PVC en laminaat bij LAB21

Bij LAB vind je een uitgebreide selectie van hoogwaardige PVC vloeren en laminaatvloeren die veel jongens, meiden en volwassenen mooi...