boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Lifestyle Wanneer geef je je kind een telefoon?

Published on november 9th, 2020 | by Danielle

0

Wanneer geef je je kind een telefoon?

Wanneer geef je je kind een telefoon? Nou hier hebben wij heel lang over na moeten denken. Want eigenlijk vonden wij het qua leeftijd nog geen must en het liefst stellen we dit nog zo lang mogelijk uit.

Wanneer geef je je kind een telefoon?

Inmiddels is Nathan bijna 10 en onze prepuber laten we ook wel eens alleen thuis. Als we bijvoorbeeld even naar de winkel moeten. Of als ik moet werken en mijn man net 10 minuten later thuis komt. Het gaf me geen goed gevoel dat hij dan alleen thuis was, maar ons niet kon bereiken als er iets was. (Hij kan overigens altijd bij verschillende buren aankloppen, mocht dat nodig zijn). En dus hebben we besloten dat hij een telefoon krijgt, zodat ik hem kan appen/bellen als hij alleen is. Even checken of alles goed is. 

Eerst proberen met oude telefoon

En zo kreeg hij de oude telefoon van opa, om eerst uit te proberen. En trots dat hij er op is.  Een van deze leuke telefoonhoesjes uitgezocht, spelletjes zijn gedownload en hij deelt volop mee in de groepsapp van de familie. Ook neemt hij de telefoon mee als hij gaat vissen met papa, en maakt volop foto’s van de eenden. En hij appt mij en papa als we aan het werk zijn. ‘Wij zijn thuis’ met een leuke selfie van hem en zijn zusje als ze uit school komen. 

Wanneer geef je je kind een telefoon?

Schermtijd

Maar dan komt het stukje ‘schermtijd’. Wij vinden het namelijk niet nodig dat hij de hele dag op zijn telefoon zit. En laat gamen nu net zijn favoriete bezigheid zijn. We hebben hier de afspraak dat hij het eerst vraagt of hij op zijn telefoon mag. En vaak zeg ik dan de tijd waarop hij hem weer weg moet leggen. Zijn telefoon gaat dan ook niet mee naar school.

Blijft lastig

Maar regelmatig gaat dit nog fout. Dan heeft hij zijn telefoon al gepakt. ‘Ja maar, ik was even mijn appjes aan het checken’… en dan vervolgens toch even dat spelletje opstarten. Gok dat dit nog wel vaak genoeg een discussie punt zal blijven. Er komt een tijd (gok als hij naar de middelbare school gaat), dat dit steeds moeilijker word. Want dan zullen de meeste kinderen in zijn klas een telefoon bezitten en willen ze natuurlijk ook appen met elkaar. 

Maar tot die tijd proberen we ons aan deze ‘regels’ te houden. En zo de schermtijd wat te beperken.

 

Hoe oud was jullie kind toen ze een telefoon kregen? Hebben jullie schermtijd?

LEES OOK:

Tags: , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑