Wie zoet is krijgt lekkers …

13 november 2021

“Sinterklaas papoentje, gooi wat in mijn schoentje!!”. Dit hoor ik Daniël luidkeels zingen terwijl we door de Albert Heijn lopen. De sinterklaaskoorts is al een paar weken volop aanwezig hier in huis. Wat natuurlijk niet zo moeilijk is aangezien je er in elke winkel mee geconfronteerd wordt. Met zijn bijna vier jaar heeft Daniël denk ook wel de leukste leeftijd qua sinterklaasbeleving.

Maar wat geef je nu aan cadeautjes met Sinterklaas?

Ik kan me nog goed herinneren van mijn eigen basisschooltijd dat het 6 december opscheppen was op het schoolplein over wat een ieder heeft gekregen.

Hoewel het heel verleidelijk is om je kind te overladen met cadeaus, want er is nu eenmaal zoveel leuks, ben ik hier geen voorstander van.

Belangrijk dat kinderen leren dat ze niet alles zomaar krijgen

Het hele Sinterklaas feest draait natuurlijk om cadeautjes krijgen, maar ik vind het wel belangrijk dat onze kinderen leren dat ze niet zomaar alles krijgen wat ze willen.

Daniël had al zijn lijstje gemaakt met dingen die hij echt graag wilde hebben. Later bedacht hij dat hij ook nog bootjes voor in bad wilde. Toen heb ik hem uitgelegd dat we dat niet gaan vragen omdat hij al best veel cadeautjes heeft gevraagd en hij al drie bootjes voor in bad heeft. En dat is genoeg. Ik heb het ook zo uitgelegd dat Sinterklaas voor heel veel kindjes cadeautjes moet kopen, en dat je dus wel samen moet delen.

En dan natuurlijk de vraag, wat geef je?

Voor mezelf heb ik een aantal regels hierin:

  • Maximaal 4 cadeautjes per kind op de sinterklaasavond zelf. En 1 keer per week een schoencadeautje. Dit zijn dan cadeautjes van een paar euro. De cadeaus op sinterklaasavond probeer ik in totaal niet boven de 30 – 40 euro per kind uit te komen. Het draait namelijk om het feest van het uitpakken en niet dat het een zo groot / duur mogelijk cadeau is. En uiteraard moet het ook leuk blijven voor je portemonnee.
  • Iets nuttigs: Daniël had de afgelopen jaren een trui, een pyjama en laarsjes bij zijn cadeaus zitten.
  • Iets leerzaams: we geven nu altijd 1 of een paar boekjes cadeau. Daniël krijgt nu ook de leeftijd dat je een simpel spel cadeau kan geven.
  • Iets leuks: dat kan natuurlijk van alles zijn. Net wat je kind leuk vindt. Bij Daniël wordt dat dit jaar een duplo treintje en eten voor in zijn keukentje. Voor Noëlle is het lastiger want zij moet nog 1 worden en voor deze leeftijd hebben we al zoveel omdat ze het tweede kind is. Voor haar is het een vormenstoof en een eerste puzzel geworden.

En nu maar aftellen naar de intocht en naar 5 december. Leuk voor zowel de kinderen als voor de ouders. Want eerlijk is eerlijk, die blije snoetjes te zien is toch het mooiste cadeau.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_2692-1

Let me be your Valentine

14 februari is de dag van de liefde oftewel Valentijnsdag. Op die dag verras je je geliefde met een lief...
carnavalskleding jongen

Verkleden is altijd een feestje!

Alaaf! Het is bijna carnaval. En bij carnaval hoort natuurlijk ook verkleden. Dat vinden mijn jongens misschien nog wel het...
technologie tv kijken

Kinderen en technologie; hoe ga je ermee om?

Een extra aspect wat bij de opvoeding is gekomen sinds een aantal jaren is de omgang van je kind met...