We bakken een paashaasje

4 april 2023

Pasen komt eraan en aangezien we de hele familie uitgenodigd hebben voor een heerlijke paaslunch willen we hier ook iets lekkers bij serveren. Dus gaan we alvast iets bakken om uit te proberen. Damon vindt het heerlijk om mee te helpen bij het bakken, maar het moet voor ons niet te moeilijk zijn. Dus kozen we voor het ‘bakgemak’ van de Hema. Voor de Pasen hebben ze een leuke bakmix variant met 8 cinnamon bunnies. Heerlijke kaneelbroodjes in de vorm van een Paashaasje.

Het heet niet voor niets bak gemak. Dus lekker bakken maar met het gemak dat bijna alles al in het pakje zit. Het enige wat hebben we nog nodig hebben:

Aan de slag dus!

Stap 1 Kneden

Doe de bakmix, de helft van de boter, melk en half ei in een kom. En kneden maar!

Nou dat hoef je Damon meer 1x te zeggen en hij begint aan het deeg. Lekker kliederen dat vinden ze toch het leukste. Het deeg is wel heel erg plakkerig, maar we lossen dit op door wat extra bloem erdoor te doen. En na een 10 minuten hebben we een heerlijk soepel deeg. We laten deze met huishoudfolie over de kom, nog een uurtje op een warme plek rijzen.

Stap 2 De vulling

De bijgevoegde kaneel suiker en de rest van de boter meng je tot de vulling. Dit doet Damon als een pro. Deze vulling smeer je vervolgens uit op het gerezen deeg die je hebt uitgerold tot een rechthoek. Voor het uitrollen heeft Damon wel de hulp nodig, want het deeg is erg elastisch en rolt steeds terug wat wel voor hilariteit zorgt.

Eenmaal ingesmeerd, snij je eerst 4 repen van de lange kant, deze gebruiken we zo meteen voor de oortjes van de paashaas.

Stap 3 Maak de paashaasjes

De rest van de rechthoek rollen we op tot een rol en snijden hier vervolgens 8 rondjes van. Deze leggen we op de bakplaat met bakpapier. Vervolgens maken we van de overgebleven 4 repen, 8 kleinere reepjes door ze doormidden te snijden. Deze leggen we vervolgens boven de rondjes en vouwen deze naar binnen om zo de oortjes te vormen.

Nog even een half uurtje rijzen met een doek erover voordat we verder kunnen.

Stap 4 Bakken maar

Nou voor we kunnen bakken smeren we wel nog even de rest van het opgeklopte ei over de haasjes. En dan mogen ze de oven in voor 10 á 15 minuten in een voorverwarmde elektrische oven op 225oC graden.

Stap 5 De afwerking

In de tijd dat ze afbakken, maken we het glazuur klaar voor de afwerking. Voeg aan de toegevoegde glazuurmix 1 eetlepel en roer dit tot een glad vloeibaar glazuur. (Er staat ½ eetlepel, maar dat was te weinig voor een goed vloeibaar glazuur).

Wanneer de paashaasjes bruingebakken zijn en afgekoeld, kun je ze met het glazuur afwerken door het glazuur op je eigen manier eroverheen te ‘strooien’. Damon neemt dit letterlijk en gooit er gewoon een grote hoeveelheid glazuur overheen. Heerlijk toch
Met de bijgeleverde eetbare bloemetjes maak je ze nog leuker en krijg je het voorjaarsgevoel. Mocht je het lekker vinden dan kun je er eventueel nog rozijntjes over strooien. Klaar en eten maar!


Nou deze Paashaasjes van kaneelbroodjes zien er niet alleen lekker uit, maar ruiken ook nog eens heerlijk. En ze smaken nog lekkerder dan ze ruiken. Dus een echte aanrader vinden wij. Niet alleen omdat ze heerlijk zijn, maar ook het plezier dat we hebben gehad tijdens het bakken. Want niets zo leuk als samen lekker bakken, toch?!

De gehele gedetailleerde beschrijving staat op de verpakking. Ze zijn zeer makkelijk en snel te maken, maar houdt er wel rekening mee dat ze 2x moeten rijzen, eerste een uur en vervolgens nog eens een half uur.

We wensen iedereen veel plezier met de voorbereidingen voor Pasen en bak ze

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

Welke reisverzekering past het beste bij jou?

Er zijn maar weinig mensen die niet warmlopen voor een leuk uitje. Voor de een is een uitje in eigen...
Ontwerp-zonder-titel-2

Overweeg jij om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Als ondernemer moet je risico’s nemen om tot mooie resultaten te komen. Dat wil echter niet zeggen dat je alle...
8ea6BcxeYhqB9byvSbhWZ7GWp7U

De leukste films op Netflix

Zijn jullie thuis ook in het bezit van een Netflix abonnement? Dan moet je deze films zeker eens bekijken. Met...