boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Kinderboeken

Published on februari 16th, 2013 | by de redactie

0

Weerwolfnachtbaan

Al een paar weken bladert mijn oudste zoon ongeduldig door het boek. Ik zie de honger naar dit nieuwste verhaal van zijn vriend Dolfje in zijn ogen. Op een avond ontstaat er, terwijl hij het boek weer door zit te bladeren, een frons op zijn voorhoofd. Hij kijkt me geheimzinnig aan en zegt zachtjes: ‘Er zit een draak in mama’. Ik zie een twinkeling in zijn ogen. ‘Maar niet gelijk in het begin hoor’ stelt hij me gerust, terwijl hij zijn kleine kinderhandje op mijn arm legt.

Dan komt het moment dat we eindelijk het voorgaande boek uit hebben en kunnen beginnen in dit nieuwe, verse boek. Ik lees de eerste woorden. Mijn zoon snapt er niets van. ‘We moeten toch hier beginnen?’ roept hij door me heen. Hij bladert snel verder en laat me de 1 zien, die direct achter de inhoudsopgave staat. ‘Dit boek is zo geheimzinnig dat het al begint voor het begint’ fluister ik hem op samenzweerderige toon toe en geef hem een knipoog. Zijn aandacht is meteen gegrepen.

We lezen en lezen, totdat ik er opeens achter kom dat het allang bedtijd is geweest. Geschrokken zet ik er een punt achter en stop mijn zoon kordaat in bed. Hem fantaserend over het verdere verloop van het boek achterlatend. Zo gaat dit elke avond.

We lezen over Noura die is verdwenen en Dolfje, Timmie, Leo en Opa die naar haar op zoek gaan. Mijn zoon kan zijn geluk niet op als hij erachter komt dat die zoektocht zich afspeelt in de Efteling. ‘Daar gaan we ook naartoe in de vakantie!!’ roept hij enthousiast uit. Het wordt een spannende zoektocht in de donkere nacht. Een hele bijzondere nacht. Het is de Nacht van de Macht van Acht, waarin de heksen uit alle verschillende sprookjes de hoofdrol blijken te spelen. Maar voordat Dolfje en zijn kornuiten daarachter komen ontmoeten ze eerst de vele verschillende figuren uit de sprookjes, die ’s nachts een heel eigen leven blijken te hebben in de Efteling. Ze ontmoeten de zeven geitjes, de wolf en klein duimpje. Ook vaste bewoner van de Efteling Langnek is van de partij en biedt zijn lange nek aan zodat Dolfje over de bomen en hoge attracties heen kan kijken.

Elke avond is het weer een paar minuten later als ik het licht in de kamer van mijn zoon uitknip. Als laatste groet maken we een klauw van onze handen en wuiven hiermee naar elkaar. ‘Wrow’ grommen we allebei.

Het boek wordt steeds spannender en af en toe werp ik een blik op het gezicht van mijn zoon om te zien of het niet té spannend wordt. Dit lijkt even het geval als de draak van Joris zijn intrede in het verhaal doet. Maar al gauw blijkt zij van goede wil als zij zich aansluit in de zoektocht naar Noura. Mijn zoon geniet zichtbaar. Hij kan niet wachten om al deze figuren binnenkort in het echt te zien. ‘Maar Dolfje is daar zeker niet bij hè mama? Die woont niet in de Efteling toch?’ vraagt hij me met zijn duim half uit zijn mond hangend. Ik moet hem inderdaad teleurstellen.

Dan volgt de ontknoping. We beginnen extra vroeg die avond en lezen het laatste restje van het boek in één ruk uit. Zoals elk verhaal over Dolfje heeft ook dit een onverwacht, maar goed einde. Teleurgesteld kijkt mijn zoon me aan als ik het boek dichtklap. We zullen op zoek moeten naar een nieuw boek, maar ik ben bang dat niets dit ontzettend spannende, stoere jongensboek kan overtreffen. . .

Voor € 14,95 hardcover Weerwolfnachtbaan 

Tags: , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑