Welke reisverzekering past het beste bij jou?

7 december 2023

Er zijn maar weinig mensen die niet warmlopen voor een leuk uitje. Voor de een is een uitje in eigen land al een groot genoegen, anderen doen er alles voor om verre reizen te maken en nieuwe culturen te ontdekken. Wat je voorkeur ook is, het is altijd verstandig om te zorgen dat je tijdens deze uitjes goed verzekerd bent. Er kan namelijk veel gebeuren tijdens je tochten en het is zonde om je dan niet goed te verzekeren. Wij laten je daarom zien welke verzekeringen er zijn die jou heel veel problemen kunnen besparen en wij laten je ook zien hoe je deze vandaag nog kunt afsluiten. Zo kun jij genieten van een zorgeloos avontuur waarbij je echt even lekker de boel de boel kunt laten.

Eenmalig of doorlopend verzekeren?

Als je snel je verzekering wilt regelen, raden wij je aan om even op de site van een verzekeringsmaatschappij als Univé te gaan kijken. Je kunt hier een Reisverzekering Univé vinden die je op twee manieren kunt afsluiten. Je hebt de eenmalige reisverzekering waarmee je enkel verzekerd bent tijdens de duur van je vakantie. Deze optie is ideaal voor mensen die niet vaak op pad gaan. Het is in dat geval niet nodig om een heel jaar premie te betalen. Voor de mensen die regelmatig even op vakantie gaan, is er de doorlopende reisverzekering van Univé. Met deze verzekering kun je op reis gaan wanneer je wilt. Je sluit deze polis namelijk eens per jaar af en vervolgens zit je voor de rest van het jaar goed. Of je nu naar het buitenland gaat, of wanneer je een mooi huisje in Nederland hebt gevonden, je bent goed verzekerd en kunt gelijk contact opnemen met je verzekeraar wanneer je in de problemen bent gekomen.

Wat levert deze verzekering je op?

Misschien denk je: wat kan mij nu gebeuren tijdens mijn vakantie? Het antwoord is: helaas heel erg veel. Verzekeraars kunnen je lange lijsten met ongemakken presenteren en je laten zien hoe zij hulp hebben kunnen bieden. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je wagen ermee ophoudt, dat je ziek wordt of dat je bagage kwijtraakt. Je kunt ook forse vertraging oplopen waardoor je je volgende verbinding mist. In al deze gevallen kun je even met je verzekeraar bellen die alles op alles zal zetten om jouw situatie zo snel mogelijk te verlichten. De kosten van deze hulp komen ook voor rekening van jouw verzekeraar. Zo voorkom je dat jouw ongemak tijdens je vakantie ook nog uitgroeit tot een grote kostenpost.

Heb je ook een annuleringsverzekering nodig?

Het kan ook gebeuren dat je niet eens meer op reis kunt gaan omdat je ziek bent geworden, of omdat iemand in je nabije omgeving plotseling is overleden. In dat geval is het verstandig om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Moet jij je reis afzeggen, dan kan je verzekeraar de gemaakte kosten uitbetalen. Dit betekent dat jij je reis kunt wijzigen in plaats van dat je je opnieuw moet gaan sparen voor een nieuwe reis.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC06059.jpg

Boekreview – ACTIEGAST – Vakantie op de maan + winactie

Yeah we mochten weer een boekreview doen en deze keer van het boek ‘Actiegast – Vakantie op de maan’ van...
pexels-magda-ehlers-1337374

Dit zijn 4 leuke dingen om te doen voor wanneer je kind voor het eerst naar school gaat

Voor iedere ouder is het een spannend moment wanneer je kind voor het eerst naar school gaat. Er spoken verschillende...
34437_175048_st_sd-high

Filmtip! – Verschrikkelijke Ikke 4

Naar de bioscoop gaan blijft voor vele van jullie één van de favoriete uitjes om met de hele familie te...