En de winnaars zijn….

6 november 2019

Heb jij ook meegedaan aan de Speelgoed van het Jaar verkiezing? Dan ben je vast ook nieuwsgierig wie de grote winnaars zijn geworden! Meer dan 9.000 stemmers kozen verrassende winnaars! Chazia Mourali maakte vandaag in Nemo Science Museum in Amsterdam de winnaars bekend van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar.

De winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019

Wij hebben hier op Boyslabel, Girlslabel en Babylabel afgelopen tijd veel aandacht besteedt aan de Speelgoed van het Jaar verkiezing, omdat wij het belang van spelen inzien. Van welk speelgoed wordt jouw kindje blij? Waar speelt hij het liefst mee?

winnaars speelgoed van het jaar verkiezing 2019

Over Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Ieder jaar nomineert een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën speelgoed en spellen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging van verschillende disciplines, journalisten, speelgoedinkopers en –detaillisten, spellendeskundigen, bloggers, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Alle artikelen die door de vakjury worden gekozen zijn allemaal voorzien van het logo: “Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2019”. Meer informatie over de verkiezing en de artikelen is te vinden op www.speelgoedvanhetjaar.nl

Op het genomineerde speelgoed kon het publiek stemmen en dat hebben jullie ook gedaan! Door het stemmen op het favoriete speelgoed van jouw kinderen kunnen we goed zien waar jouw kinderen graag mee spelen. Meer dan 9.000 (in 2018 waar dat er nog 6.000) stemmers hebben in zeven leeftijdscategorieën gekozen voor hun favoriete speelgoed of spel. Dat is een mooi resultaat en hieruit zijn de winnaars gekozen van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019.

speelgoed van het jaar 2019

WINNAARS Speelgoed van het Jaar 2019 zijn:

0 t/m 3 jaar        : ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis (VTech)
4 en 5 jaar           : Smart Farmer (Smart)
6 en 7 jaar           : Lynx (Identity Games)
8 en 9 jaar           : De Newbury Spookschool (Lego)
10 en 11 jaar       : De Kwakzalvers van Kakelenburg (999 Games)
12 t/m 17 jaar     : Rolit (Goliath)
18 plus                 : Escape Room The Game: 2 Players  (Identity Games)

winnaars speelgoed van het jaar

Feestje

Wat een feestelijke dag was het. We werden ontvangen in NEMO waar wij eerst zelf konden rondkijken, ervaren en ontdekken. Wat een geweldig en kindvriendelijk museum is dit! Daarna konden we ons verzamelen in het museum cafe waar al het genomineerde speelgoed uitgestald stond om mee te spelen. Dat hoef je kinderen niet uit te leggen want zij rennen meteen op hun favoriete speelgoed af. Zo leuk om te zien!

lynx, speelgoed van het jaar 2019

Geluid en speelgoed

Na de ontvangst was in de Theaterzaal een interview van Chazia Mourali met Ger Ramakers (ontwikkelingspsycholoog) over geluid in speelgoed. Hierbij legde hij uit dat geluid het spelen spannender kan maken. Ook helpt geluid bij “oorzaak en gevolg” ontdekken en dragen vrolijke liedjes en deuntjes bij aan een prettig gevoel tijdens het spelen. De conclusie van Ger Ramakers: het gebruik van geluiden en spraak in speelgoed kan allerlei aspecten van de ontwikkeling van kinderen bevorderen. Het belangrijkste blijft dat geluid het speelplezier verhoogt.

Daarna volgde de officiële bekendmaking van de winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019. De prijzen werden uitgereikt aan de winnaars door, hoe kan het ook anders, kinderen.

Het was een zeer geslaagde dag, met verrassende winnaars en allemaal super leuk speelgoed!

speelgoed van het jaar 2019, winnaars speelgoed van het jaar, LEGO hidden side spookslot

WINNAAR: De Newbury Spookschool (Lego)

lynx, speelgoed van het jaar 2019

Jasmijn en Boris zijn zeer enthousiast over het spel Lynx!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Zorro The Chronicles the game, zorro game, zorro ps4, zorro spel nintendo switch

Zorro The Chronicles, the game + WINACTIE

Vanaf vandaag verschijnt Zorro The Chronicles, the game, een actierijk avontuur voor het hele gezin, vol spectaculaire gevechten, spannende verkenningstochten...
Champy on Tour

Het leukste gratis circusevent voor het hele gezin: Champy on Tour!

ToyChamp introduceert samen met zijn geliefde mascotte Champy een gloednieuw concept: Champy on Tour. Samen met zijn circus-entourage en veel...
kinderen op de achterbank, lange autorit met kinderen

Lange autorit met kinderen voor boeg? TIPS & vermaak op de achterbank

Heb je een lange autorit met kinderen op de achterbank in het vooruitzicht? Ga je op vakantie of misschien wel...