boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs zakgeld

Published on juni 5th, 2019 | by de redactie

0

Hoeveel zakgeld is ‘normaal’

Toen de oudste naar groep vier ging werd aangegeven dat ze dat jaar met lessen over geld zouden beginnen op school. Tijd dus, voor mij om na te gaan denken over het geven van zakgeld.

Hoe omgaan met kinderen en geld >>

Hoeveel zakgeld geef jij je kind

Tenslotte leren ze dan ook thuis om te gaan met geld. De waarde van geld, leren sparen en wat je allemaal van welk bedrag kan kopen. Maar hoeveel geld geef je wanneer ze zes-zeven jaar zijn? Ik zocht het uit.

Te weinig zakgeld

Omdat ik wilde beginnen met zakgeld geven aan de oudste, die toen zeven jaar was. Vond ik het ook wel zinvol om de jongste die toen nog vijf was, maar wel al naar groep drie ging, ook mee te laten doen aan het ”zakgeld-verhaal”. Ik besloot zonder hierover een idee of mening te hebben om te starten met €0,70 voor de oudste en €0,50 cent voor de jongste. Met het idee dit elk jaar met 10 cent te verhogen. Volgens mijn vriendinnen – met oudere kinderen, die dit hele proces dus al in waren gegaan- was dit echt veel te weinig.

Wat is normaal voor een kind

Na dit te hebben gehoord, besloot ik op onderzoek uit te gaan over hoeveel zakgeld ‘normaal’ is voor deze leeftijd.

Op de site van Gemiddeldgezien.nl vond ik het volgende lijstje ( onderzoek Nibud)

Leeftijd        gemiddelde zakgeld per week
6 jaar                 ongeveer 1,00
7 jaar                 ongeveer 1,50
8 jaar                 tussen 1,00 en 1,50
9 jaar                 tussen 1,20 en 2,00
10 jaar               tussen 1,75 en 2,00
11 jaar               tussen 2,00 en 2,50
12 jaar               tussen 2,30 en 5,00

Wat betalen ze hier allemaal van

Wat ik lastig vind aan dit lijstje, is dat er niet bij staat wat het kind zelf betaald. Spaart het kind alleen maar van het geld (lees ook onze blog over hoeveel moet je sparen voor je kind) om af en toe iets voor zich zelf te kopen? Of betaald het kind ook verjaardags cadeautjes van zijn zakgeld. In dit onderzoek kom ik dit niet tegen.

Sparen

Op dit moment sparen mijn kinderen alleen nog maar en kopen af en toe iets van Lego of een tijdschrift van hun zakgeld. Ik besef dat wanneer ik ze ook cadeautjes zelf wil laten betalen, ik zeker meer zakgeld zal moeten gaan geven.

Ik ben wel benieuwd hoeveel zakgeld jullie je kinderen geven en wat zij hier allemaal voor (moeten) kopen.

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑