boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Kinderboeken

Published on maart 14th, 2015 | by Colinda

0

Hét zakgeldboek voor kinderen

Cover tel je geld boek (2)
“Mama, mag ik dat spelletje kopen?”
“Nee, je hebt genoeg spelletjes.”
“Waarom niet?”
“Het geld groeit me helaas niet op de rug.”
“Maar dan ga je toch pinnen!”

Voor de meeste kinderen is het moeilijk te begrijpen dat je niet alles kunt kopen wat je maar wilt hebben. Ze zien ons natuurlijk bij de supermarkt diverse boodschappen in de kar laden en om vervolgens het bedrag met het grootste gemak te pinnen (althans zo lijkt het). Zo ook voor mijn jongens en helemaal in deze tijd. De speelgoedboeken zijn inmiddels weer helemaal aan gort geknipt. Hier zijn inmiddels al meterslange verlanglijsten van gemaakt. Dus je begrijpt dat Sinterklaas echt wel een geldboompje moet hebben of op zijn minst een eigen pinautomaat.

Annelou van Noort is de schrijfster van dit geweldig handige hulpmiddel voor ouders: Tel je geld, het zakgeldboek voor kinderen. Een boek wat mijn jongens meteen aanspreekt door de vrolijke heldere kleuren, eenvoudige teksten met mooie duidelijke plaatjes. Eigenlijk is het een soort gelddagboek, vol met handige tips. Je kind kan hierin op een eenvoudige manier bijhouden hoeveel geld hij heeft, waar hij het misschien aan zou willen uitgeven, hoe lang je moet sparen voordat je iets groots kunt kopen en wat zijn verlanglijstje is.

Zakgeldboek

Samen met de jongens heb ik het boek gelezen en besproken. Ze konden niet wachten om daarna de spaarpotten te legen en hun zakgeld tot op de cent toe nauwkeurig op te schrijven op het geldadministratieformulier. Zo hebben zij een goed overzicht van wat ze nog in kas hebben en wat ze uit kunnen geven. Het zijn net kleine bankiers om ze zo bezig te zien… Natuurlijk wilden ze graag het zakgeldcontract invullen en ondertekenen, zodat wij allemaal onze afspraak nakomen. Het  boek staat vol met leuke weetjes over geld. Vooral het hoofdstuk Echt of vals vonden ze zeer superspannend. Alle serienummers van ons briefgeld zijn nagelopen op echtheid. Helaas voor hun was alles echt 🙂 Iedere zondag krijgen de jongens zakgeld en dan wordt ook het zakgeldboek erbij gehaald en ingevuld. Zo hebben ze een prima overzicht over hun uitgaven en inkomsten en is het overzichtelijk hoe lang het nog duurt voordat ze de gewenste ‘dromen’ kunnen kopen. Ze vinden het alleen al erg leuk om in te vullen. Wanneer er weer snoepjes gekocht zijn wordt het netjes bijgehouden en ingevuld in de kolom ‘uitgaven’. Daarna nog even uitrekenen hoeveel ze nog over hebben en dit wordt opgeschreven in de kolom ‘eindsaldo’.  Zo gaan ze op een bewuste manier en leuke manier om met hun eigen geld.

Bekijk en shop het Zakgeldboek voor kinderen oa bij:

Bol.com

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑