boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Kleding jongenstrui breien, kindertrui breien

Published on september 22nd, 2021 | by de redactie

0

DIY: Zelf een jongenstrui breien!

De najaarscollectie ligt in de winkel. Voor jou als ouder is dit hét moment om toe te slaan. Ga samen met je zoontje op pad of shop lekker online. Of misschien nog wel beter: zelf kleding maken! Tegenwoordig zijn er superveel leuke pakketten verkrijgbaar waarmee jij zelf nieuwe kleding voor jouw stoere bink kunt maken. Zelf een jongenstrui breien, bijvoorbeeld! 

Breien?! Kan ik dat wel? 

Als je een beetje op de hoogte bent van de laatste trends in modewereld, weet je dat gebreide items weer helemaal in zijn. Voor dames, heren, maar ook voor meisjes en natuurlijk voor jongens. Deze webshop verkoopt een ruime collectie aan breipakketten waarmee je zelf de mooiste items van de laatste fashion shows kunt namaken. 

Nu denk je misschien: ik kan helemaal niet breien, dus wat nu?! Gelukkig bestaat er zoiets als YouTube, waarbij je de basics van het breien kunt leren. Steken zetten, bijvoorbeeld. Je hoeft ook niet direct met een trui te beginnen als je voor het eerst gaat handwerken. Een sjaal breien is ook leuk. Gewoon, een rechte lap stof. En je bent gegarandeerd van een uniek exemplaar! 

Het leuke aan zelf jongenskleding breien

We benoemden het al: kleding is pas echt uniek als je het zelf maakt. Het vervelende aan kleding van zaken als Primark, H&M, Zara Kids en andere grote ketens is dat de klasgenootjes van jouw zoontje deze kleding wellicht ook hebben. En nu zal het voor jouw zoontje weinig uitmaken als hij en zijn klasgenootje op een dag hetzelfde aan hebben (stoer!), maar voor jou als ouder is dat toch een beetje een domper. 

Het fijne aan breien is dat je alles zelf kunt bepalen. De kleur van het garen, type stof (katoen, acryl, wol..) en of je één of meerdere kleuren gaat gebruiken. Uiteraard kan je jouw zoon ook meenemen in het proces. Wellicht vinden jullie het leuk om samen de kleur uit te zoeken. Of je kan je zoontje laten zoeken naar een leuke trui of leuk vest die jij vervolgens, met behulp van een patroon, na kunt maken. 

Klaar voor de start? Dit heb je nodig! 

Lijkt het je tof om zelf kleding te maken? Dan is dit hét moment om het gewoon te doen. Je hebt echt niet veel nodig om te starten met handwerken. Breinaalden, wat wol, een patroon en een vrij weekend en je komt al een heel eind! Niets is leuker dan een zelfgemaakt kledingstuk, toch?!

Foto header: Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

LEES OOK:

Tags: , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑