boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs zindelijk worden

Published on juli 13th, 2017 | by de redactie

0

Heel veel hoopjes in de WC…

Zindelijk worden. Dit gaat bij elk kind anders en elke ouder ervaart het anders. Dus goede raad is moeilijk te verkrijgen. Wat voor het ene kind werkt is nog niet zo voor het andere. Maar bij mijn jongste begin ik nu toch wel een beetje wanhopig te worden. En wacht ik stiekem wel op de raad die het gouden ei  voor me is.

Zindelijk worden

Alhoewel, als ik mijn moederlijke intuïtie gewoon gebruik kan ik het scenario eigenlijk wel vertellen. Hij zegt 2 dagen voordat hij naar school toe moet:” Nou mama, dan zal ik toch maar op de wc gaan poepen en plassen”. En daar hou ik me maar aan vast. Zo zit hij eigenlijk wel in elkaar. Hij gaat wel op de wc plassen als ik hem aanstuur en zeg dat hij moet plassen. Ik moet zeggen onder protest, maar uiteindelijk maken we een gezellig gesprekje op de wc en lukt het alsnog. Maar uit zichzelf zal hij het niet doen.

Basisschool

Na de vakantie mag hij naar de basisschool en heeft vorige week kennis mogen maken met zijn nieuwe juffen. Hij kan niet wachten totdat hij naar school mag. Hij ziet alles van zijn oudere broer en vindt het fenomeen afspreken wel het aller-leukste wat school  met zich meebrengt. Ook heeft hij het lijstje al klaar wie hij wil vragen om af te spreken. Papa ging met hem mee en zijn beste vriendje van het kinderdagverblijf kwam ook voor de eerste keer. Dus met grote steun aan elkaar liepen ze samen hand in hand de klas  in. Toch wel heel spannend kon ik zien toen hij later weer thuiskwam.

Ik vroeg of mijn man het probleem van het zindelijk worden had besproken met de juf. Want ja, ik geloof dat  voor mij, dat mijn grootste zorg is. Nee, was het antwoord.” Maar waarom dan niet”, vroeg ik. “Tja zegt hij, wat moet ik zeggen als hij na 5 minuten in de kring vraagt of hij even naar de wc mag”. Nu zakte niet zijn, maar mijn broek af. Hoe een kind dus kan manipuleren en weet  hoe de vork in de steel zit. Hij is keurig met de ketting om naar de wc gegaan alsof hij dit dagelijks doet.

Het gaat vanzelf als het kind er aan toe is

Na de meest gehoorde tip:” het gaat vanzelf als het kind er aan toe is”, begin ik echt te geloven dat ons kind een uitzondering is. Hij is vorige week 4 jaar geworden en ik heb gezegd dat als hij 4 wordt elk kind kan plassen en poepen op de wc. Je hoeft daar niks voor te doen, dat gaat vanzelf. Hij begon te glunderen en je zag aan zijn gezicht dat het hem wel aanstond. Lekker makkelijk is het motto waar hij mee leeft. Ik kreeg het idee dat hij het echt geloofde. Tja, zo werkt het natuurlijk niet. Maar vanaf donderdag heeft hij overdag geen luier meer aangekregen. De was stapelt op met de natte broeken en leuk is anders. Maar ik heb nu al 2 dagen wel succes gehad en hijzelf merkt ook dat de succeservaring wel heel fijn is.

Ik moet nu heel voorzichtig zijn met wat ik zeg en toch denk ik dat het ons gaat lukken door het vertrouwen te geven dat soms dingen vanzelf gaan als er een nieuw jaar voor ze aankomt. We hebben de hele vakantie nog, dus er is hoop. Heel veel hoopjes in de wc hoop ik dan!

PS: dit boek is een aanrader!...

Comments are closed.

Back to Top ↑