Zo creëer je een leuke en praktische werkplek voor in de kinderkamer

11 juni 2024

Zijn je kinderen al wat ouder, krijgen ze regelmatig huiswerk mee of hebben ze behoefte aan eigen werkruimte, dan kan een werkplek in de kinderkamer een handige en leuke toevoeging zijn. Het zorgt voor een speciale ruimte waar je kind heerlijk rustig kan studeren, tekenen of knutselen. Het creëren van een leuke maar ook praktische werkplek in de kinderkamer kan een uitdaging zijn, daarom geven we in deze blog handige tips om een mooie en functionele werkplek te creëren.

Kies de juiste plek in de ruimte

Het is belangrijk om de juiste plek te kiezen voor de werkplek in de kinderkamer. Zorg ervoor dat de plek voldoende licht heeft, dat het een rustig hoekje is, zonder al te veel afleiding. Een plek bij het raam is bijvoorbeeld ideaal, zodat jouw kind voldoende daglicht heeft tijdens het werken maar kan mogelijk wel voor afleiding zorgen. Zet het bureau daarom wel vlakbij een raam, maar wellicht niet recht voor het raam wanneer je kind snel afgeleid is.

Investeer in een comfortabele stoel

Een comfortabele stoel is ook zeker belangrijk voor een goede werkplek. Zorg ervoor dat de stoel de juiste hoogte heeft, zodat jouw kind goed rechtop kan zitten tijdens het werken. Een stoel met goede rugsteun voorkomt lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat jouw kind comfortabel kan zitten tijdens het studeren of andere activiteiten.

Zorg voor voldoende verlichting

Goede verlichting is ook een belangrijke basis voor voor een prettige werkplek voor je kind. Zorg voor voldoende verlichting boven het bureau, bijvoorbeeld met een bureaulamp of zwarte wandlamp. Of kies voor mooie spotjes in het plafond, zodat je zeker weet dat je kind voldoende licht heeft. Een verstelbare lamp is ook erg handig, zo kan het licht gericht worden op de plek waar jouw kind aan het werk is.

Kies voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde werkplek zorgt automatisch voor een betere concentratie. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in de kinderkamer. Kies bijvoorbeeld voor een bureau met handige lades of planken waar spullen opgeborgen kunnen worden. Opbergboxen en manden zijn ook heel handig om verschillende spullen netjes en georganiseerd te houden, en het staat ook nog eens gezellig!

Maak de werkplek persoonlijk

Natuurlijk moet de werkplek in de kinderkamer ook een gezellige hoek worden, dit kun je doen door persoonlijke touches toe te voegen. Laat bijvoorbeeld jouw kind zelf de kleuren en accessoires kiezen voor de werkplek, zoals een kleurrijk bureau of leuke poster voor aan de muur. Ook een prikbord of magneetbord boven het bureau is erg leuk, zo kan je kind zelf allerlei dingen ophangen en op die manier meer persoonlijkheid toevoegen.

Creëer een rustige sfeer

Mocht je kind snel afgeleid zijn, dan kan het belangrijk zijn om de werkplek te voorzien van een rustige sfeer. Kies daarom voor rustige kleuren en materialen in de kinderkamer. Vermijd felle kleuren en druk behang, aangezien dit kan zorgen voor de nodige afleiding. Kies dan liever voor zachte kleuren zoals wit, pastel en andere natuurlijke tinten voor een kalme uitstraling.

Met deze handige tips creëer je een leuke en praktische werkplek voor in de kinderkamer. Een goede werkplek zorgt voor de nodige concentratie en zorgt ervoor dat studeren of knutselen een stuk plezieriger wordt!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

sweet-home-dekbedovertrek-formule-1-rood-140x200-c

Een stoere tienerkamer: zo doe je dat!

Wanneer jouw jongen wat ouder wordt, wordt het tijd om de slaapkamer eens goed onder handen te nemen. De overgang...
pasted image 0

Stijlvolle vloeroplossingen: PVC en laminaat bij LAB21

Bij LAB vind je een uitgebreide selectie van hoogwaardige PVC vloeren en laminaatvloeren die veel jongens, meiden en volwassenen mooi...
slaapkamer

Stoer dromen: zo slaapt jouw zoontje als een roos

De slaapkamer van je zoontje is zonder twijfel een van de belangrijkste kamers van het huis. Je kindje kan er...