Zo creëer je op 1-2-3 een stoere junglekamer

23 oktober 2023

Is je stoere boy klaar voor een nieuwe kamer? Overweeg dan zeker om voor een kamer in junglethema te gaan. Ideaal voor jongens die zelf al eens brullen van plezier, de tijger in zichzelf loslaten of gewoon graag de aap uithangen. Zo’n junglekamer maken klinkt ingewikkelder dan het is – je hoeft heus geen tekenwonder te zijn en muurschilderingen tevoorschijn te toveren. Een paar kleine ingrepen volstaan al om de kamer in een echte wildernis te veranderen.

Foto via pinterest

Ga voor hout

In de jungle staan veel… bomen. Juist! Ga voor de keuze van meubels en inrichting dus vooral voor hout. Kies een bed, kast en bureau in houtkleur in plaats van wit of zwart. Heb je nog meubels, maar past de kleur niet helemaal? Dan kom je al ver met een likje verf of wat groene slingers. Nog een tip: hang houten jaloezieën voor het raam. Het spel van licht en schaduw dat binnenvalt door de houten latjes, doet ook nog eens extra denken aan de zon die door het gebladerte valt in de échte jungle! 

Alles groen! 

Naast hout, is groen uiteraard hét kleur voor een echte boys-junglekamer. Ga voor een stevig groen gordijn in een zachte stof, bijvoorbeeld in velours. Dat houdt het licht buiten én de warmte binnen en is meteen de toonzetter voor de junglekamer. Ook een groen tapijt, eventueel met een bladerpatroon en lakens met een jungleprint zijn onontbeerlijk. Ook tof: hang afbeeldingen van jungledieren aan de muur. Eventueel koop je muurstickers die bij het thema passen, maar met Google en een kleurenprinter kom je ook al een heel eind. Wie écht creatief is, kan ook een afbeelding projecteren op de muur, overtekenen, inkleuren en zo zelf zorgen voor een echt een jungle-uitzicht. 

Werk kleurrijk af met fauna en flora

Natuurlijk is een junglekamer niet compleet zonder heel veel kleurrijke inwoners. Je kàn overwegen je boys een echte papegaai kado te doen, maar het kan ook een pak eenvoudiger. Zoek knuffels van leeuwen, tijgers, olifanten, krokodillen, papegaaien en slangen en geef ze een plekje in de kamer. Vergeet zeker niet om een paar vogels van het plafond neer te laten bungelen! Om het junglegevoel te vervolledigen, kan je ook heel wat slingerplanten in de kamer hangen. Eventueel kies je hier voor kunststof exemplaren – die zijn net iets onderhouds- en kindvriendelijker. Wat ook echt past bij de jungle: een klamboe boven het bed – met een valse grote spin voor de durvers! Nu alleen hopen dat de jungle muggen wel wegblijven. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

jongenskamer-opruimen

Gedaan met struikelen over autootjes! Jongenskamers opruimen doe je zo

Als jongensmama weet je als geen ander hoe jongens op een heel andere manier spelen en rommel maken dan meisjes....
image-2

5 Tips voor het inrichten van een kleine jongenskamer

Niet elke ruimte in huis is even groot, vooral slaapkamers kunnen aan de kleine kant zijn. Heb jij bijvoorbeeld een...
4.-volkswagen-behang

Herfst vakantie tip: 5 Stoere Ideeën voor een saaie jongenskamer muur

Ben je het zat om naar die saaie muur in de jongenskamer te kijken? Wil je wat pit toevoegen aan...