Zo vieren wij Sinterklaas

15 november 2022

De sinterklaasperiode, een leuke maar ook drukke periode. Morris is nu drie jaar en maakt voor het eerst het hele gebeuren bewust mee. Daarnaast zitten wij allebei in het onderwijs en gaat er vanaf het moment dat de beste man ons land binnenkomt geen dag voorbij zonder dat er over Sinterklaas gesproken wordt. Lees hieronder hoe wij Sinterklaas vieren.

Lees ook; Sinterklaas tradities met de hele familie

Cadeautips kind jongen sinterklaas sinterklaascadeau cadeau inspiratie

Cadeaus voor Sinterklaas

Noem je Sinterklaas dan noem je cadeaus. Morris mag zodra Sinterklaas in het land is twee keer per week zijn schoen zetten en op 5 december komt er ook een zak met cadeaus.
Nu noem ik het hier thuis soms voor de grap Intertoys 2.0 en daarom ben ik op zoek gegaan naar belevenissen om te geven of te doen naast de cadeautjes.

Het grote Sinterklaashuis

Van 16 november tot en met 4 december kun je in slot Assumburg te Heemskerk ervaren hoe het is om midden in de hectiek van de decembervoorbereidingen van Sint en Piet staan. Slot Assumburg wordt dan namelijk omgetoverd tot een groot Sinterklaashuis met allerlei themakamers. Zo is er bijvoorbeeld de Pietenschool waar je een les in de Pietenklas kunt volgen, kun je de werkkamer van Sinterklaas bekijken, mag er zelf een blik geworpen worden in de slaapkamer van Sint en mag er geholpen worden in de bakkerij.

Naast een dag bezoek is het ook mogelijk om in het grote Sinterklaashuis te blijven slapen. Dit jaar doen wij deze overnachting nog niet omdat wij willen wachten tot Morris iets ouder is.

Video van Sinterklaas

Vorig jaar wees een vriendin mij op de video van Sint en wat ben ik blij dat wij dit toen besteld hebben. Video van Sint is een persoonlijk videobericht van Sinterklaas die je zelf kunt samenstellen.
Video van Sint werkt met een vast format waarin je de naam invult van diegene en vervolgens uit allerlei onderwerpen kunt kiezen om toe te voegen. Zo kun je dingen toevoegen die al erg goed gaan en ook onderwerpen laten stimuleren. Zo koos ik vorig jaar ervoor om Sinterklaas het compliment aan Morris te geven dat hij al goed kon opruimen ( Morris ging spontaan de hele kamer opruimen ). Ook kun je foto`s toevoegen die je dan in het filmpje terug ziet komen. Alle gegevens worden dan verwerkt in een video van ongeveer een kwartier. Morris was hier vorig jaar echt gigantisch van onder de indruk!

Tweedehands cadeautjes

Zoals ik al eerder vertelde komt Morris om in het speelgoed. De afgelopen periode probeerde we hier wel wat duurzamer mee om te gaan en kwamen wij regelmatig in tweedehands winkeltjes. Bij ons in de buurt zijn meerdere tweedehands winkels met naast nog perfecte kleding ook nog prachtig speelgoed. Inmiddels weet ik dat het voor Morris echt niet uitmaakt of een cadeau spiksplinternieuw is of dat het een eerder gebruikt cadeau is!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

technologie tv kijken

Kinderen en technologie; hoe ga je ermee om?

Een extra aspect wat bij de opvoeding is gekomen sinds een aantal jaren is de omgang van je kind met...
vuurwerk kijken

Gelukkig Nieuwjaar

Soms heb je van die herinneringen van vroeger dat je, je afvraagt waarom je juist dat herinnert. Eén van mijn...
donald duck puzzel

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen.

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen. Onze zoon is er gek op! Met zijn 3 jaar, begint hij er een extreem...