boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs zomertijd

Published on maart 28th, 2021 | by de redactie

0

Dit weekend is van groot belang de juiste ‘slaap-strategie’ te hanteren!

Al sinds ik kinderen heb hoef ik nooit meer een wekker te zetten. Met twee kinderen die echte ochtendmensen zijn hoef ik nooit bang te zijn dat ik te laat wakker word. Eerder te vroeg, want de dag begint tegenwoordig al rond zes uur (als we geluk hebben). Maar hoe gaat dat met de zomertijd?

Nu nodig: een nieuwe zomerjas >>

Zomertijd

Twee weekenden per jaar, het laatste weekend van oktober en het laatste weekend van maart, is de situatie anders en moet ik echt even nadenken of het nou slim is de wekker te zetten of niet. Die weekenden is het van groot belang de juiste ‘slaap-strategie’ te hanteren, anders zit je een half jaar lang met de gebakken peren. Als je het goed aanpakt pluk je er juist de vruchten van. De ene keer heb je geluk en heb je een uurtje extra en de andere keer pech, want dan heb je een uur korter. Dat is al gelijk de instinker waardoor je je niet moet laten misleiden, want met (mijn) kinderen is dit juist precies andersom. Met een uurtje korter heb je één nacht ‘pech’, maar kan je er daarna een tijdje plezier van hebben. Met één uurtje meer is dit precies andersom.

Musthaves met de overgang naar zomertijd: kinderwekkers >>

De klok een uur vooruit

De klok ging weer een uur vooruit. Een uur korter slapen dus. Het voordeel hiervan is dat de jongens een uur later wakker worden en daar hebben we dan de komende tijd weer profijt van. Dacht ik. Op de ochtend dat de klok verzet was en het dus een uur later was, werden de kinderen niet om 6.30, maar om 5.30 (oude tijd) wakker. Eigenlijk precies op tijd dus, want het was in de nieuwe tijd een uur later, 6.30 uur dus.

Hoe kon dit? Ze waren niet eerder naar bed gegaan de avond daarvoor. Ze hadden gewoon een uur korter geslapen. Mijn hele strategie naar de knoppen, want ik had gehoopt dat ze nu rond 7.00 uur (zomertijd) wakker zouden worden, waardoor we vanaf nu elke dag tot ongeveer die tijd konden slapen. Niet dus. . . .

Lees meer: blogs van jongensmama’s >>

Aan het eind van de middag waren de jongens moe!

Ook had ik gedacht dat ze die avond niet op de gewone tijd naar bed zouden willen, omdat het dan te vroeg ‘aan zou voelen’. Wat dan wordt bevestigd doordat het zo licht is buiten. Op zich prima, dan zouden ze wat later naar bed kunnen en dan de volgende dag alsnog wat later wakker worden. Zo zou mijn slaap-strategie alsnog werken. Maar nee hoor, bij mijn jongens werkt het niet zo. Doordat ze die nacht zo kort hadden geslapen, was de hele dag een beetje in de war. Ook het middagslaapje ging niet zoals het normaal gaat. Aan het eind van de dag waren de jongens dan ook zo moe, dat ze geen boe of bah meer konden zeggen. Dus hup gelijk na het eten in bad en naar bed. Om 18.45 uur al. Hoe laat was dit nu eigenlijk in de oude tijd? 19.45 uur? Nee, de klok was vooruit gegaan, dus het was eigenlijk 17.45 uur oude tijd! Wij waren allemaal een beetje in de war en wisten niet meer wat voor tijd het nou daadwerkelijk was. Een jet lag is er niets bij!

De volgende ochtend kon ik het display van de wekker nauwelijks geloven. Het was 6.50 uur! Mijn jongens hadden alsnog tot ongeveer 7 uur geslapen, hoewel ze de vorige avond dus al om 18.45 uur in bed lagen. En het mooie is dat dat nu al de hele week gebeurt! Heeft mijn strategie dan toch gewerkt? Dat is dan meer geluk dan wijsheid, want ik heb er helemaal niets aan gedaan. Het maakt ook niet uit, want ik geniet van die uitslaapmomentjes die ik deze week al heb gehad. En voorlopig ben ik blij dat over een half jaar pas weer de klok verzet wordt naar wintertijd. Hoef ik me daar niet meer druk om te maken en kan ik weer gewoon, zonder een wekker te zetten, ’s nachts slapen.

Hoe is het bij jullie gegaan vandaag? Met de klok verzetten naar zomertijd?

Lees ook:10x typsich jongensgedrag >>

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑