Zonbescherming voor kinderen: zonnepop MAX

25 mei 2017

Zonnestralen allert in Nederland! 
Dat betekent goed oppassen met de zon nu de eerste zonnestralen meteen op zomerse sterkte stralen. Maar wat is de beste zonbescherming voor kinderen?

Zonbescherming voor kinderen

Ik las laatst een artikel in de krant over dat er steeds meer gevallen van huidkanker zijn die veroorzaakt worden door zonverbranding. En dit blijft jaarlijks oplopen. Je merkt de global warming van de aarde en je merkt dat de zonnestralen heftiger zijn dan vroeger, insmeren is dus heel erg belangrijk.

 Wij als ouders hebben de taak om (onszelf) en onze kids goed in te smeren. Maar het is ook belangrijk om kleine kinderen zelf bewust van te maken van het feit dat het belangrijk is om jezelf goed in te smeren.

Insmeren gaat niet altijd makkelijk

Kinderen insmeren met zonnebrand kan een pittige strijd opleveren. Nivea heeft daarom nu ook voor de little’s een pop (genaamd Lotte & Max) uit gevonden die net als een mens rood wordt als ie te lang in de zon is geweest. De pop is gemaakt van UV-gevoelig materiaal. Als je hem dan insmeert met zonnebrandcrème, verbrandt hij niet.

Het doel is dat de kinderen de pop mee nemen als ze in de zon gaan spelen. De pop, in ons geval Max laat dan precies zien hoeveel zon je kind heeft gehad. Als hij rood begint te worden weet je dat je weer kan gaan beginnen met het insmeren. Wat ze tegenwoordig allemaal wel niet verzinnen he!

Deze pop gadget is met succes getest op het strand van Rio de Janeiro. De poppen zijn als marketingactie uitgedeeld aan kindjes die aan het zonnebaden waren op het strand van Rio de Janeiro. Het idee achter de actie is het negatieve gevoel van het insmeren bij kindjes om te draaien tot een dagelijks ritueel.

Bekijk hier het filmpje

De Nivea Doll is een innovatief idee, dat het voor ouders makkelijker maakt om kinderen te vertellen dat het belangrijk is om ze in te smeren.

Veilig zonnen met dit vriendje

Voor mijn zoontje Silas is Max de pop al een echt vriendje geworden. We hebben ons ingesmeerd met zonnebrand creme en na een tijdje spelen in het kikkerbadje in de tuin. Zei Silas, ‘’Mama Max word rood, snel insmeren.’ Je merkt dus dat het echt effect heeft op de kleintjes. En ze er bewust van maken dat het belangrijk is om je goed in te smeren.

De pop is helaas niet te koop in de winkels, maar is alleen te winnen bij aankoop van een Nivea product bij de Kruidvat.

Wat doe jij aan zonbescherming voor kinderen? Smeer jij ze genoeg in?

Check deze TOP 10 buitenzwembaden >>

Bekijk meer zomerse jongens kleding >>

zonbescherming voor kinderen, nivea doll

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bioscoopfilms

De nieuwste bioscoopfilms

Naar de bioscoop gaan blijft voor vele van jullie één van de favoriete uitjes om met de hele familie te...
Vaderdag Cadeau inspo (1)

Vaderdag cadeau inspo

Over een paar weekjes is het weer zo ver, Vaderdag! We zetten onze papa’s dan ook graag in het zonnetje...
image

De zon maakt gelukkig!

Yess, de zomer komt er weer aan en dat betekent dat we eindelijk weer naar buiten kunnen en van de...