boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs alleenstaande moeder

Published on juli 2nd, 2017 | by Marcia

0

“Hoe doe je dat nou helemaal alleen?”

“Ooh dat had ik niet gedacht, wat vervelend voor je. Maar ik vind het wel ontzettend knap van je. Ik zou het niet kunnen hoor.” Alleenstaande mama’s herkennen dit wel, denk ik. Je komt in een nieuwe situatie waar er altijd iemand is die nèt even iets te verbaasd reageert op het feit dat jij alleenstaande moeder bent.

Alleenstaande moeder

Inmiddels voel ik niet steeds meer de drang om er op in te gaan. Als mijn zoontje ‘mama’ zegt, straal ik van trots en voel ik mij de gelukkigste vrouw op de wereld. Het was niet mijn keuze om mijn zoontje alleen op te voeden. Sterker nog als je mij vier jaar geleden had gezegd dat ik nu een zoontje van 3 zou hebben, had ik je keihard uitgelachen. “Ik, mama?! Nee joh, dat is niets voor mij”, had ik dan gezegd. Dat dacht ik ook echt altijd. Ik had er geen tijd voor. Ik werkte fulltime en gaf daarnaast nog dansles, in het weekend ging ik naar dansfeestjes en bovendien was mijn huis echt te klein voor een kindje.

Rottige momenten

Dat het leven een totaal ander plan met mij had, wist ik toen nog niet. Nu ben ik (alleenstaande) mama van een zoontje van 3. Ik weet niet beter, want de papa van mijn zoontje vertrok met 20 weken zwangerschap. Natuurlijk is het soms een hele organisatie. Bijvoorbeeld als je kind ziek wordt of je bent zelf ziek. Soms ben je gewoon moe en heeft je kind zo’n bui waar je eigenlijk geen energie voor hebt. Dat zijn momenten waarop ik ook even geen zin heb om er alleen voor te staan en de momenten waarop ik de zorg even over zou willen dragen aan een partner. Soms wil ik ook op de bank neerploffen en zou ik willen dat er een kopje thee voor mij gezet wordt.

Maar ik ben zo gelukkig als alleenstaande moeder wanneer ik met mijn kleine man hand in hand over straat loop. Hij is mijn trots en ik ben zijn trotse mama. Dat geeft mij de kracht om door te gaan en vooral te genieten van wat ik wel heb en niet teveel stil te staan bij wat ik niet heb.

Marcia

Ben jij ook een alleenstaande moeder? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees meer blogs van alleenstaande mama’s hier op Boyslabel >>

Ook op Girlslabel vind je blogs van single moeders >>

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑