Wat als de scholen weer open gaan?

21 april 2020

Dat is iets wat me bezig houd nu hier in het zuiden de vakantie is begonnen. Dat zou betekenen dat ze 6 mei weer zouden starten. Ik weet niet zo goed of ik daar wel klaar voor ben. En ’tuurlijk gun ik mijn kinderen het enorm om weer te gaan. Hun vriendjes weer te zien. Hun normale lessen weer te volgen, ipv de lessen van hun strenge papa en mama. En zo zitten we al weer 4 weken thuis door het Corona virus

Lees ook: Corona is stom! >>

Structuur thuis

En ik moet eerlijk bekennen dat ik de weken snel voorbij vind gaan. De structuur zit er hier thuis goed in. Dat betekend iedere ochtend stipt om 9 uur beginnen aan schoolwerk, iets wat ze beide gelukkig niet erg vinden om te doen (terwijl het soms echt heel pittig is). In de ‘pauze mag Stippeltje altijd even komen meespelen’. En als het schoolwerk klaar is, mogen de kids hun eigen ding gaan doen. (Structuur heb ik zelf ook wel nodig, want anders komt het er niet van).

als de scholen weer open gaan, corona maatregelen, gaan de scholen weer open

We hebben ook wel geluk met weer. Want als het vies, koud en regenachtig zou zijn, dan zouden we die weken toch wel veel moeilijker zijn door gekomen. 

Maar wat is ons leven plotsklaps veranderd hè. 

Yenthe vindt het vooral heel moeilijk dat ze afstand moet bewaren als ze opa en oma ziet of haar oom en tante. En dat ze niet meer uitbundig kan knuffelen. Want daar houd ze zo van. 

Nathan is echt een binnenvetter. Met momenten zie je hem worstelen. Daarom hebben we besloten om geen jeugdjournaal meer te kijken. Dit deed hem geen goed. Hij ging er teveel over nadenken, maar erover praten deed hij niet. Hij gaat nu voor ontspanning samen met papa regelmatig vissen. Daar leeft hij helemaal van op. 

Verwen je kind eens met een leuk spelletje >>

Wat als de scholen weer open gaan?

En nu beginnen de speculaties over dat de scholen na de vakantie wel of niet open gaan. 

Ik heb daar zeer gemengde gevoelens over. 

Ik gun het mijn kinderen om weer te gaan. Hun vriendjes weer te zien. 

Maar van de andere kant, nu komen ze nergens. Spelen ze alleen met elkaar. En zijn we allemaal gezond. Worden wij wat soepeler en mogen ze opa en oma weer zien, juist doordat ze nergens komen. 

Maar als ze weer naar school gaan en er toch ook ouders zullen zijn die hun kinderen niet thuis gaan houden als ze licht verkouden zijn, wat dan?

Dan nemen mijn kids dit ook weer mee naar huis. Met het risico dat ik dit mee neem naar mijn werk (een grote risicogroep). 

Dat ze opa en oma weer minder kunnen zien.

Ik vind dit allemaal ontzettend spannend. Yenthe heeft haar hele leven al elke verkoudheid en snotneus opgepikt die er rond ging. Maar nu met dit virus maakt het het allemaal wel weer veel enger.  

Hoe staan jullie erin als de scholen weer open gaan?

scholen, onderwijs, thuisonderwijs

10x Tips thuis leren en spelen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20220805_133705

Kleine giraf, back to school + Winactie

Met deze temperaturen wanen we ons nog volop in de zomervakantie. Maar over twee weken zijn de scholen voor midden...
schermtijd telefoon gebruik eerst mobieltje kind

Zo houd je de schermtijd van je kind beter onder controle

Komt jouw kind op een leeftijd dat het hebben van een eigen mobiele telefoon normaal wordt? Als ouder kan dit...
afscheidscadeau voor de juf, juffencadeau, afscheidscadeau juf, juffenkaarten

Een afscheidscadeau voor de juf

Bijna is het weer zover…. De zomervakantie!! De wekker en ik zijn niet echt goede vrienden, om over Xavi en...