Amerika, het beloofde land?

18 april 2017

Mijn naam is Patricia, moeder van Thiemo (2004) en dochter Mikki (2008). Dankzij studie en werk heb ik al op diverse plekken in Nederland gewoond en vanwege het werk van mijn man hebben we een aantal jaar in Amerika gewoond. Wanneer er negatief over Amerika wordt gesproken voel ik altijd de noodzaak om het land te ‘verdedigen’. Dan heb ik het niet over het politieke beleid en alles wat daaruit voortvloeit, maar dan vooral over de manier van leven in Amerika.

Amerikanen zijn nep

Er wordt vaak gesuggereerd dat de vriendelijkheid van Amerikanen ‘nep’ is, ik heb dat gelukkig altijd anders ervaren in de tijd dat wij als jong gezin in de Amerika woonden. Natuurlijk zijn er verschillen afhankelijk van waar je woont, dat geldt ook voor Nederland. Maar als er één land is wat gericht is op kinderen, dan is het Amerika wel.

Kindvriendelijk Amerika

In elk restaurant ben je welkom met kinderen, hoe klein dan ook, ze hebben altijd een kinderstoel, kinderbestek, kleurplaat e.d. maar ze hebben vooral oog voor je kind. Wil je je kind waar dan ook naar de wc laten gaan? In elke winkel is een schoon (!!) toilet en de mogelijkheid om je kleintje te verschonen. In de grote shoppingmalls zijn heel veel plaatsen om je kind te laten spelen. Er zit vaak een koffiecorner op de hoek van een speelplaats, dus niets weerhoud je ervan om je kind mee te nemen wanneer je gaat shoppen. Parkeren al helemaal niet, plek zat en voor zwangere vrouwen en/of gezinnen met kleine kinderen is er altijd plek recht voor de ingang.

Thiemo in USA

Negatief Amerika

Is er dan geen enkel negatief geluid te horen? Ach, Amerikanen zijn heel erg van de ‘safety first’ dus ik werd meerdere keren erop aangesproken wanneer ik mijn zoon zelfstandig van een, in hun ogen, te hoge glijbaan liet gaan. Je kind één minuut in de auto achterlaten terwijl je in het zicht van de auto een brief afgeeft is strafbaar, dus dat haal je al snel uit je hoofd! Je kind voorop de fiets in een kinderzitje? Dan ben je een bezienswaardigheid en de helm mag natuurlijk niet ontbreken.

De kindermode is veelal klassiek en in vergelijking met Nederland is het aantal merken beperkt. Maar alle Amerikaanse grote merken (Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Abercrombie & Fitch) zijn heel goed betaalbaar en via internet is natuurlijk alles verkrijgbaar.

Qua inrichting van kinderkamers heb je een enorme keuze en werken ze vaak met thema’s, denk aan boten, haaien, ballerina’s en baseball. Deze thema’s zijn dan tot in de detail uitgewerkt, van het beddengoed tot de accessoires aan toe. Waarschijnlijk een overbodig detail, maar wel begrijpelijk… onze zeecontainer was tot de laatste centimeter gevuld met kinderspullen en -kleding toen we naar Nederland terug verhuisden.

Amerika is het beloofde land

Dus ja, voor mij is Amerika een klein beetje het beloofde land, waar iedereen zijn best doet om je er te laten thuis voelen en waar oprechte belangstelling is voor je kinderen.

-Patricia

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...