hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Birgit betrouwbare oppas

Published on december 29th, 2017 | by Birgit

0

Hoe moeilijk kan oppassen zijn?

Toen mijn zoon net was geboren en ik hem voor het eerst ‘achter’ moest laten bij een betrouwbare oppas, waren mijn ouders de gelukkigen die een avondje met hem door konden brengen. Op de een of andere manier vertrouw je je ouders het meest (ik in ieder geval wel). En was er geen spoor van wantrouwen toen ik mijn grootste ‘bezit’ aan hen toevertrouwde. Helaas wonen mijn ouders niet naast de deur en kwam het moment dat ik een onbekende oppas moest inschakelen. Via vrienden informeerde ik wie er nog een betrouwbare dochter had, een jongen als oppas zag ik niet zitten.

Maar of die inschatting nou zo goed was…

Alle ‘goede’ en betrouwbare oppassen waren allemaal ver vooruit volgeboekt, maar er was een vriendin die nog wel iemand wist. Dit meisje kwam uit een groot gezin. Ze was de oudste en paste al heel lang op haar eigen broertjes en zusjes. Tijd voor een echte goede kennismaking was er niet. En volgens mijn man moest ik niet te moeilijk doen, want hoe moeilijk kon het nu zijn?

Onze zoon zou liggen slapen op het moment dat zij kwam en we zouden weer op tijd terug zijn, we waren continu bereikbaar en binnen 3 km van huis. De oppas kwam iets te laat binnen dan afgesproken, dus mijn stress level was op dat moment al vrij hoog. We legden snel uit, hoe de afstandsbediening werkte en dat ze met een gerust hart uit de koelkast kon pakken wat ze wilde.

Met een telefoon vastgeplakt aan mijn hand stond ik op de receptie terwijl de uren voorbij streken. Ik kreeg geen telefoontje en volgens het principe ‘loslaten en vertrouwen’ belde ik ook niet naar de oppas.

Een ‘betrouwbare oppas’ from hell

Vol vertrouwen liepen we toen we terug kwamen zachtjes naar binnen. Maar zachtjes was niet nodig geweest, want een luid kabaal kwam ons tegemoet… De oppas zat op de bank tussen een aantal van haar broertjes en zusjes die chips naar elkaar aan het gooien waren. Mijn man pakte onze iPad uit de handen van een jongen onder de tafel, die in de AppStore flink aan het ‘shoppen’ was. De tv stond heel hard aan op een programma waarin de resultaten van mislukte plastische chirurgie te zien waren.

Onze zoon zat in de box met een ander zusje van de oppas. Dat meisje probeerde om hardhandig blokken op onze zoon zijn hoofd te stapelen. Hij kon daar natuurlijk niet om lachen. Overal lag chips, de lege cola flessen lagen op de grond. Onze zoon had niet meer aan dan zijn luier, volgens onze oppas was hij wakker geworden omdat hij het warm had… Ondertussen had ze haar broertjes en zusjes opgehaald omdat dat nu eenmaal veel gezelliger was…

De oppas werd volgens afspraak netjes betaald. Mijn man heeft vervolgens alle kinderen in de auto gezet en netjes thuisgebracht. Ondertussen probeerde ik onze zoon volgens ons vaste ritueel weer in slaap te krijgen.

Achteraf konden we het wel relativeren, er was gelukkig niets ernstigs gebeurd en de oppas hield er gewoon andere normen en waarden op na. Maar bij de eerste de beste uitnodiging voor een feestje belde ik direct de meest betrouwbare oppas mijn ouders om een nachtje te komen slapen en oppassen.

Lees ook: ‘oppas opa: hoe moet de luier om?’ >>

Lees ook: 10 x typisch jongensgedrag >>
Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan:
Facebook0
GOOGLE1k
https://www.boyslabel.com/betrouwbare-oppas/
Instagram2k
Pinterest570
Twitter3k

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • Jongenskleding, kinderkleding, get the look, shop the look, kinderkleding inspiratie, kindermodeblog

 • korting, kortingscodes kleertjes.com, kortingscodes, kortingscodes kinderkleding, korting kleding, kortingscode speelgoed

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Aanraders!

  jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting Kleertjes.com jongenskleding, stoere jongenskleding
  jongens kleding, hippe kinderkleding shoesme jongensschoenen
  jut en juul kinderkamer accessoires de gele flamingo, jongens accessoires, jongenskleding
  Scotch Soda jongenskleding, scotch shrunk, kinderkleding boyslabel adverteren
 • skurk, jongenskledingmerk, stoere jongenskleding, jongens webshop Ad Square
  jongenstassen muurstickers kinderkamer
  jongenssokken, kindersokken, jongens accessoires, jongenskleding kleertjesfabriek, hippe jongenskleding
 • Jongensmama blogs, bloggers, mamablog

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan

 • Facebook16k
 • GOOGLE1k
  https://www.boyslabel.com/betrouwbare-oppas
 • Instagram2k
 • Pinterest570
 • Twitter3k