Crea bea met Sinterklaas  

30 november 2022

“Mamaaaa zullen we spelen?” “Mama jij mag nu met mij spelen.” “Mama zullen we iets maken” Zinnetjes die ik elke week wel een paar keer hoor. Onze kleuter vindt het heel leuk om samen met papa of mama te spelen. Heel eerlijk zit ik er niet echt op te wachten om zelf op mijn knieën door het huis te gaan met een autootje en broem broem geluiden te maken. Uitendelijk gingen we samen crea bea aan de slag met dingen omtrent Sinterklaas…

Dus ik probeer het wel een beetje om te turnen naar een duplo toren bouwen of boekjes lezen. Altijd wel leuk. Of lekker een beetje kliederen aan tafel. Normaliter is een favoriet altijd wel cakejes maken en die versieren. Lees ik maak de cakejes en versier een beetje. En Daniël versiert en proeft heel veel voor.  

Cadeau tips voor 5 december

Lekker smullen

Maar nu met Sinterklaas in het land vond ik het leuk om wat uit te zoeken wat Sinterklaas gerelateerd is. En dat is gelukt. Men neme, eierkoeken, chocoladepasta, marsepein, hagelslag en M&M’s. En je kunt je uitleven op een Sinterklaas en zwarte Piet van eierkoek. Of een roetveegpiet kan natuurlijk ook. De mijter, pietenmuts en baard zijn goed van marsepein te maken. Ogen, neus en mond van M&M’s. En plak alles vast met chocoladepasta. Bij gebrek aan witte marsepein kreeg onze Sinterklaas een gele baard maar dat maakte niets uit, er is lekker van gesmuld.  

“Mama, ik moet dit wel even met mes en vork eten”. Zegt de kleuter die het liefst zijn aardappels en groenten met de hand naar binnen werkt als wij even niet kijken. 😊 

Zorg wel dat deze lekkernijen in delen worden opgegeten en kies een handig moment op de dag. Want het suikergehalte schiet de lucht in.  

Crea bea knutselen

Vorig jaar had ik met Daniël een stoomboot geknutseld. Een impulsief idee op een druilerige zondagmiddag. En hij speelt er nog steeds af en toe mee. Bijzonder dat de boot nog heel is ook. Ik weet niet of dat iets zegt over de stevigheid van dat ding of dat Daniël er zuinig op is. Laten we het houden op een combinatie.  

Hoe maak je deze stoomboot? 

  • Knip de bovenkant van een eierdoos af en bekleed deze met aluminiumfolie.  
  • Laat je kind een A4-tje mooi bekleuren en plak deze om een lege keukenrol. Deze keukenrol bevestig je met plakband aan de eierdoos. Met wat watten plak je stoom bovenin de schoorsteen.  
  • Tot slot prik je aan de andere kant een lange saté prikker in de doos en met een touwtje en kleine papiertjes eraan kun je de boot nog versieren met vlaggetjes.  

Kleine inspanning met dingen die bijna iedereen wel in huis heeft. En kind blij met de aandacht en trots op het resultaat dat toch speciaal voor hem gemaakt is.  

Hebben jullie behalve schoen zetten nog leuke dingen die jullie in aanloop naar Sinterklaas samen met je kind doen?  

Surprise inspo voor meisjes

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

VTech switch en go dino

3 in 1 Mega T-Rex van VTech

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de...
1200x1200 (1)

Cadeautips voor op het verlanglijstje van jongens.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…. Hopelijk heeft de goede Sint zijn boot weer vol pakjes liggen....
20231116_160542

Ga mee naar Mars! Met Lego Technic NASA Mars Rover Perseverance

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance is het ultieme bouwwerk voor alle ruimteliefhebbers, uitvinders en lego liefhebbers. Niet voor...