boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs dierenliefde, zoon gek op paarden, jongen paardrijden

Published on augustus 6th, 2017 | by Wiljo

0

Mijn zoon is gek op paardrijden

Dierenliefde: Mijn kleine blonde Viking houdt van dieren. Tenminste, zolang ze maar geen acht poten hebben. Katten, honden, paarden, hij is er gek op. Toen Sverre nog maar een baby was en verzorgpaard Maldini boven zijn maxicosi hing met zijn grote lieve hoofd, gierde hij het uit van het lachen.

Lees ook: paardensport voor jongens, of niet? >>

baby-gek-op-paarden

Dierenliefde

En nog steeds is hij gek op het paard, op alle paarden eigenlijk (dat bewijst het filmpje op onze Facebook en Instagram). Hij rijdt op zijn eigen manier de bak door terwijl ik hem aan een lijn vast hou. Angst kent hij niet. Gelukkig dat Maldini ook geen stap verkeerd zet.

Verschil tussen broer en zus

Toen zijn zusje net geboren was, en ik haar meenam naar de stallen zodat Maldini wederom met zijn grote lieve hoofd boven de maxicosi kon kijken, gebeurde er iets wat ik niet verwacht had. Mijn dochter zette grote ogen op, opende haar mond en begon kei en keihard te gillen. Ook de eerste keer te paard ging helemaal mis, ze schreeuwde het uit. En zelfs als ik te dichtbij een paard kwam, begon zij te huilen.

Was dat mijn dochter? De dochter van iemand die haar hele leven al rijdt? Die jarenlang eigen paarden had en wedstrijden reed? Ik kon het bijna niet geloven. En alhoewel ik altijd gezegd heb dat er nooit meer een eigen paard komt, doet het nog steeds een beetje pijn. Mijn grote droom om samen over het strand te rijden, leek ineens een heel stuk verder weg.

Dieren ‘afkeer’

Ook onze kat Mika wordt dagelijks geknuffeld en geaaid door Sverre, rupsen worden naar de mooiste blaadjes gebracht en gevallen vogeltjes weer terug in het nest. Veerle, in tegenstelling, trapt slakken kapot en knijpt lieveheersbeestjes fijn. Over verschil tussen broer en zus gesproken.

Dus nu zet ik in op Sverre, misschien wil hij samen met zijn moeder over het strand galopperen als hij wat groter is. En de paardenliefde van Veerle wordt gelukkig ook steeds iets groter ieder jaar. Misschien toch eens met mijn man gaan praten over dat paard dat er nooit meer zou komen. Verderop is een mooi weilandje…

Zoon-gek-op-paarden

Heeft jouw zoon ook een dierenliefde? Dan zijn deze ZOO rugtassen wel iets voor hem! >>>

Tags: , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑