boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs eerste schooldag, kind eerste keer school, mijnschrijfschrift

Published on augustus 20th, 2019 | by de redactie

0

Mijn kleintje gaat voor het eerst naar school!

Al weken zijn we er mee bezig. We hebben schema’s gemaakt, een broodtrommel, beker en rugtas gekocht en er boekjes over gelezen. En dan is het zover. . . de eerste schooldag van mijn jongste zoon. Gelaten trekt hij ’s ochtends z’n kleren aan. Zin om iets te eten heeft hij niet. Met tegenzin kauwt en herkauwt hij zijn boterham. Het lijkt uren te duren. Dan, vlak voordat we op weg gaan, barst hij in tranen uit. ‘Ik wihiiiiil niet naar school, ik wil bij jou blijven’ snikt hij uit en klampt zich aan me vast. Met een schuin oog kijk ik op de klok en zie dat de tijd begint te dringen.

Nodig voor de eerste schooldag: leuke school musthaves >>

Eerste schooldag is best spannend

Ik neem mijn zoon in mijn armen, maar dit blijkt de trigger te zijn om nog harder te gaan huilen. Ik voel de schouder van mijn nieuwe colbertje nat worden en denk aan de presentatie die ik straks moet geven. Mijn oudste zoon kijkt verveeld toe. ‘Het is echt hartstikke leuk op school hoor’ probeert hij zijn jongere broertje op te peppen. Het helpt niet. ‘Ik wil echt niet mama! Ik wil nooit meer naar school en voor altijd bij jou blijven!’ schreeuwt hij het nu uit. Koortsachtig bedenk ik een plan om nog op tijd te komen. Voorzichtig probeer ik mijn zoon los te weken van mijn schouder en trek hem snel zijn schoenen aan. Hij laat het met een bedroefd gezicht toe. Dan gaan we op weg. Met zijn kleine handje drukt hij Bumba en Nijntje stevig tegen zich aan. Zijn andere hand knijpt hard in de mijne. Met grote uithalen huilend en snotterend lopen we naar school. Hartverscheurend is het. Iedereen die ons voorbij gaat kijkt vol medelijden naar dit droevige jongetje.

Mijn kleine ventje

Eenmaal op school wurmen we ons door de drukke gang naar de klas. Daar begint hij nog harder te huilen en klampt zich weer aan me vast. Ik voel de angst door zijn lijfje gieren. Geruststellende klopjes worden op mijn schouder gegeven en ik hoor ’sterkte’ in mijn oor gefluisterd door de andere ouders die precies weten wat ik doormaak. Ik heb al mijn aandacht bij het zielige hoopje kind in mijn armen. Het kost me moeite zelf niet in huilen uit te barsten, maar ik houd me groot. Mijn oudste zoon drentelt ongeduldig om ons heen. ‘Ik zie je stoel!’ roept hij enthousiast ‘daar zit je, kijk dan!!’ wijst hij met zijn vinger naar de kleine stoel terwijl hij ondertussen aan de jas van zijn broertje trekt. Die kruipt zo mogelijk nog dichter tegen me aan.

Lieve juf

Dan gaat de bel. Alle ouders zijn weg en een keurige kring van kleuters staart me aan. De juf pakt heel subtiel mijn jongste zoon van me over en fluistert zachtjes iets in zijn oor. Ik zie zijn oogjes langzaam open gaan en schuilend achter Bumba en Nijntje schichtig de klas in kijken. Dan vangen mijn ogen zijn blik en ik zie de tranen weer komen. Tijd om te gaan. Ik geef hem een hele dikke zoen en vertrek. De tranen brandend in mijn ogen. Als ik voor het raam sta om nog even te zwaaien, zie ik hem al op zijn eigen stoel zitten. Het meisje naast hem stoot hem aan en wijst naar het raam. Met waterige oogjes zwaait hij naar me en richt dan zijn blik weer op de juf. Met een brok in mijn keel draai ik me om en vertrek naar mijn werk.

Een paar uur later sta ik weer bij school. De eerste schooldag zit erop! De deur zwaait open en daar komt als eerste, hand in hand met een schattig klein meisje, mijn zoon naar buiten. Zijn gezicht straalt. Blij rent hij op me af en begint gelijk te vertellen wat hij allemaal gedaan heeft op zijn eerste schooldag. Weer voel ik de tranen in mijn ogen komen. Deze keer van trots. Ik slik de brok in mijn keel weg en loop met mijn grote vent naar huis.

Liefs,

Laura     

Ook leuk: Eerste schooldag outfits >>...

Comments are closed.

Back to Top ↑